söndag 9 december 2012

Julfärgerna– Varför är det juligt här?
Det frågade en av sonens kompisar för flera veckor sen när han klev in hemma hos oss.
Och ja, jag fick ju hålla med, även om det inte alls var något jag planerat. Men glöggen stod ju som vanligt mellan september och mars här hemma på värmning, och vardagsrummet har rätt mycket detaljer i rött och grönt. Så här i radhuset behövs det inte särskilt mycket julpynt.
I stugan och det imaginära beach houset däremot, är det långt till jul. Men en kombo jag gillar är turkost och rött. Vanligtvis får rött i beach-sammanhang stå för korall, men pumpa upp kulören lite, och vips! Merry Christmas!

Bilder från Coastal Living. 

söndag 2 december 2012

Good night, Abe


Jag funderar på att göra en liten makeover av mitt sovrum. Har inte riktigt hittat färgskalan än, men en sak är jag helt säker på, och det är att jag inte ska ha ett blodrött tak. Det hade rummet jag sov i på helgens bloggträff i Kosta. Svettningar, tryck över bröstet och orolig sömn, var vad det ledde till. I övrigt en fantastiskt rolig träff, där jag fick prova på att både blåsa och slipa glas. Men hur någon kunde komma på att måla ett sovrumstak blodrött, det kommer jag att fortsätta fundera över. I sovrummet på bilden gillar jag Abraham Lincoln i rosa, lampan och färgsättningen. Bild från Houzz.

Nu börjas det


Gillar verkligen den här "granen" från Indiskas pågående julkampanj. Påminner om den här, som jag bloggat tidigare.