fredag 26 oktober 2012

Höst i Los Angeles


Jag har letat, och tills slut hittat en höststämning som ger mig samma känsla som den där sommaren jag inte vill släppa. Och naturligtvis är det en lägenhet i L.A. En ombonad och blandad stil, personlig och genomtänkt, om än till synes slumpmässigt sammansatt. Men känn på balansen i rummen, titta närmare på varje detalj. Det här får man inte till av en slump. Vill ni ha ett bitterljut soundtrack till de här bilderna får ni det här. It's grey in L.A....
tisdag 23 oktober 2012

En liten stund...


Om jag bara fick lägga mig här och samla mig en stund tror jag att jag skulle kunna göra stordåd. Eller så skulle jag bara ligga där, och göra ingenting. Vilket i och för sig faktiskt skulle vara ett stordåd när det gäller mig. Just nu: tusen idéer och alldeles för många måsten på listan. Too much inspiration and oceans of fantasy....

Bild från Atlanta Magazine via Nautical Cottage

måndag 22 oktober 2012

Ska vi pyssla?


Jag får mycket mail från olika företag som vill synas i någon av de tidningar jag skriver för. Nyheter och saker som jag vet intresserar läsarna skriver jag om - passar det målgruppen blir det en notis eller en artikel. Här handlar det om målgrupp, tidningsprofil och varumärkesbyggande, inte om min personliga smak. 
Men hit till bloggen hittar de riktiga guldkornen. Det vill säga sånt som jag gillar själv. 
Som får det att fladdra lite i magen, som får mig att fnissa till, eller ropa ett förtjust JAAA när jag öppnar mailen. (Det är sant, jag gör så. Det finns dessvärre ganska många vittnen.)
Igår både fnissade och ropade jag när jag öppnade ett mail från Åsa Kax som gjort en både fiffig och fin DIY-kollektion med fyndiga namnet Craft my Draft. Kolla bilderna och försök klura ut hur det hänger ihop! Läs sen mer här. 

Flyttplaner


Jag hoppas jag slipper flytta på ett bra tag. "Ett lämpligt straff för mord" kallade min mormor det man går igenom i samband med en flytt. Men hade jag 35 000 000 kr jag inte visst vad jag skulle göra av är det ganska troligt att jag tagit pick och pack och dragit ner till Falsterbo nu. Villa Wehtje av Josef Frank är till salu. 
Les chaises bleues


Flygplatsen i Nice ligger i princip mitt i stan. Vi flög ner vid sextiden på morgonen för en dryg vecka sedan. Tidigt på förmiddagen slog vi oss ner här, i de blå stolarna som kantar Promenade des Anglais.
Jag känner mig aldrig så avslappnad som i de här ögonblicken på mina resor. När jag inte riktigt "landat" än, även om jag klivit av planet. När jag ännu inte fått grepp om var jag är. Innan jag behöver tänka ut var jag ska äta frukost, vilken dag jag ska åka på utflykt, hur mycket valutan är värd.
Den här bilden tog jag i just ett sådant ögonblick. Satt på en av de blå stolarna och bara såg mig omkring. Med ljudet av Medelhavets rullande över klapperstenarna på stranden framför mig. Och så det här ljuset, lite kallt. Och luften, hög och klar.

söndag 21 oktober 2012

Go east


Jag har inte utforskat den amerikanska östkusten närmare, men hoppas få tillfälle att göra det snart. Och då kanske få se något i stil med det här hemmet, och inte så mycket ränder, stjärnor och uppenbara marina detaljer. Här är ett personligt hem med en fin färgpalett och många oväntade detaljer. Ändå hänger det ihop, eller hur? Ta det lugnt med matchningen.


Huset ligger i Stamford, Connecticut. Hittat här

lördag 20 oktober 2012

Mässing mässing mässing


Jag vill gärna lägga till lite blänk, lite utsirat, arbetat och lite retro till i övrigt lantliga och naturliga stilar som beach house-stilen. Den senare är ju ganska grovt tillyxad av drivved, stenar och ruffa ytor. Mitt loppistips för helgen är att go for mässing! Inne just nu, visst, men det kommer att finnas mässingsprylar till bra priser på loppisar länge än. Varje hem med självaktning under 60- och 70-talet svämmade fulkomligt över av detaljer i mässing. Om man inte var lagt åt det andra hållet, hippiehållet, förstås. Själv ser jag gärna en kombination av det småborgerliga och det vildvuxna från den här tiden. Material behöver kontraster i ett hem, annars blir det bara tråkigt. Jag gjorde ett svep på Blocket - kolla vad jag hittade!


Jag har spader på te-, eller drinkvagnar. Har en i bambu som tv-bänk i stugan. 


Klassiskt 70-tal. Barndom.


Nätt och snirkligt till.


De här ska jag nog faktiskt ringa på!


En vagn till...


Retro.


Den där stolen med sits i enkelt bomullstyg. Ljusblått och vitt, rutigt kanske. Kontraster!


Och en vagn till... 


Fot som väntar på skärm, tänk blå/vitt och kontrast igen.


De här vill jag fylla med sommarläsning tills de knappt syns längre.

Förlåt, hösten


Nu måste jag ändå erkänna att hösten faktiskt är min favoritårstid. Och då talar jag om den typen av höst vi ofta har här nere i Skåne (ja, jag förtränger de grå dagarna). Hög, klar luft, blå himmel och sol. Det är egentligen lite konstigt att jag tjatar om sommar, eftersom jag egentligen har väldigt svårt för värme. Max 25 grader och lite svala vindar passar mig bäst. Så slutpratat om årstider. Det finns inga dåliga årstider, det handlar bara om att befinna sig på rätt plats i rätt tid. Södra Californien: året runt, Medelhavet: vår och höst, Skandinavien: sommar. Detta är vad jag vet så här långt. Vet någon fler platser på jordklotet där mitt klimat råder - tipsa mig gärna, jag är redo att dra.

Årstider, nej tackDet var 16 grader varmt i Malmö idag, men jag, som bara suttit inne och jobbat jobbat ikapp efter dagarna i Nice klev ut på lunchen och förstod inte vad alla snackade om. Kallt! Tyckte jag. Gick ju inte att sätta sig på en uteservering och beställa en pichet vin rosé där inte. Tydligen hade jag glömt att det är höst. På tal om det. Vet ni vad? Det här med årstider. Det är bara skit. Som vi håller på och snackar här i Norden om årstidernas växlingar, och huuuur skulle vi kunna leva utan dem? Så tråkigt det skulle vara! Hörnini. Exakt HUR tråkigt skulle det vara om det var samma årstid året runt och den årstiden var sommar? Nu sitter jag här i radhuset och tänker på stugan som idar en timmes bilfärd härifrån. Där jag har mina projekt med målning, trädgård, uteplats. Som jag precis hinner dra igång varje sommar innan det är dags att lägga ner för att möta hösten i stan. Om jag bara fick fortsätta. Så skulle jag ha det där beach houset. Så tack, jag tar gärna sommar året runt. Tillsvidare klamrar jag mig fast vid den här bloggen och har hittat ännu ett drömhus. Som kopplar ihop beach house-känslan med den här märkliga woodland-vurmen jag umgås med just nu. Plus en hel del retro, jo jag tackar.
Nu har jag slarvat och inte skrivit någonstans varifrån jag tog de här bilderna, men jag är ganska säker på att det är från Martha Stewart och att hemmet ligger i San Diego.


onsdag 17 oktober 2012

Sköna typer


Min egen beach house-stil är lite hippie, lite retro, lite glamour, lite humor. Det som skulle kunna, och säkert ibland blir, för spretigt hålls ihop av havets och solens färger. Något annat som är viktigt i min stuga är en skön och avslappnad stämning. De här små filurerna av Jaime Hayon för Baccarat är som gjorda för mig och min stuga. Jag träffade Jaime Hayon på DesignBoost för något år sen, och han är dessutom en väldigt skön och avslappnad kille. Välkommen hem till mig när som helst. Gärna bärandes gåvor.