lördag 25 augusti 2012

Någon annans stuga


Är i stugan den här helgen för att säga hej då till sommaren. Tittar på projekten som inte blev klara den här sommaren, heller: hängrännor, rabatter, målning. Nä, vi tar och tittar på danska scenografen och inredaren Louise Lönborgs sommarstuga vid Norsjällands kust i stället.Den där duschen.... nästa sommar så.


fredag 24 augusti 2012

Vintage Los Angeles


Ska du bara följa en sida på Facebook så är det Vintage Los Angeles. Det här är ren nostalgi. Enda gången jag tittar bort är när det dyker upp bilder från 80-talet där jag känner igen mig. Kalla mig helst inte vintage, tack.
onsdag 15 augusti 2012

Kära handfull


I morgon hämtar Susann mig i ottan för flygfärd mot Stockholm och Formex. Bakom oss lämnar vi ett Malmö som rustat för festival hela veckan. På allra bästa vis, nämligen med MASSOR av trådar. Kungastatyer, fontäner och trafikskyltar är instickade och virkade - jag ska lägga upp lite bilder när jag är tillbaka från Stockholm.
Det är alltså dags för Formexmässa och jag längtar. Den uppmärksamme bloggläsaren har sett att jag håller på att stöka runt lite här på bloggen. Ny header, typsnitt osv. Jag provar mig fram. Vi får se var det landar. Men det är inte bara färg och pynt, den här lilla ansiktslyftningen står för en ny era här på bloggen. Jomen. Det låter högtidligt. Och det är det. För mig. Och eventuellt för er, kära handfull läsare. Den här bloggen började som ett infall och sen har jag provat mig fram i bloggosfären. Hittat vänner, kontakter, mer inspiration och ja, faktiskt till slut en känsla som jag vill odla vidare. Det är en känsla av sommar, surfing, hippiechica beach houses, arts and crafts, södra Californien, inspiration från havet och retro à la 60- och 70-tal. Där någonstans finns en känsla, och en stil som jag kommer att utforska här på bloggen framöver. Jag hoppas att ni kommer att gilla den, kära handfull!

torsdag 9 augusti 2012

Hydrangeas, heter de


Det låter mycket finare, tycker jag. Än det svenska Hortensia. Som låter som en arg tant med hatt. Mitt blomsterintresse är ganska svalt, måste jag erkänna. Så även mina kunskaper på området. Men de här har jag alltid gillat. I alla fall i den här färgen. Det är Wallies, det vill säga klistermärken man sätter upp på väggen. Och de finns att köpa bland annat hos inreda.com