torsdag 28 juni 2012

Dags för stughäng


Japp. Nu bor jag här så länge jag bara kan. Jobbet får jag ha med mig, för här vill jag vara. Sitter just nu bland dammråttorna och avslutar några texter i sista minuten. Väldigt svårt att koncentrera sig när allt man vill är att fixa och pyssla. I år ska det bli mycket blått och hav i stugan, precis som på den här bloggen - något jag också längtar efter att ta tag i. Inspirationsbild från Sköna Hem.

tisdag 12 juni 2012

Vuxenliv i West Hollywood


Tre kärlekar: 1960/70-talens estetik, Californien och strandhus (beach house - svårt att översätta, ok om vi kör det på engelska fortsättningsvis?). De tre möts här, i ett litet hus byggt på 1920-talet, i West Hollywood. I Sverige blir beach house-stilen lätt överdrivet marin och med en överdos av prylar från Lexington. Lägg därtill svensk snickarglädje och Carl Larsson-charm. Eller så hamnar vi i den gulliga stugan, med lite shabby chic-inredning, dansk industristil kryddat med pasteller. Det här strandhuset går en helt annan väg. 


Den här stilen kallar man just nu för "eklektisk". Det betyder lite förenklat: en jäkla röra. Ingenting matchar. Men för att röran ska passera som en stil måste det finnas en speciell charm. Det gör det här. Jag gillar verkligen den här lite "klädda", vuxna stilen. Men hade du lagt en beige, tuftad matta i ditt beach house? 


Från tuftad matta till hysteriskt mönstrade gardiner, med både kappa och tunga längder. Som svensk vill man måla rummet vitt och riva ner gardinerna, eller hur? Men kom igen. Våga vara vuxen. Och jag vill gärna fylla de där långbänkarna med familj och vänner, bjuda på linsgryta, tända tusen värmeljus när mörkret faller och prata om viktiga saker hela natten lång. Och någonstans där borta hör vi havet...


Ett litet terrarium ger sköna 70-talsvibbar. Och påminner i det här fallet om att det inte är långt till öknen.


Give peace a chance... 
I sovrummet lugnar färgerna ner sig. Här vilar vi. 
Kudden påminner mig om den här favoriten hos Oddbirds.  


Att arbeta med händerna var en självklarhet på 70-talet. 
Jag lärde mig sticka och virka när jag var 5 år, och minns den gemenskap jag kände när jag,
 mamma och farmor satt och handarbetade tillsammans. 
Men vi satt ju inte precis på den här fantastiska, cowboy/bordell-schäslongen. 


Sköna detaljer... Jo men allt var ju just "skönt" på 70-talet...
Här helt annorlunda loppisfynd än de rosablommiga
engelska porslinsfaten som regerar i de svenska stugorna.
Om vi skulle bli lite... "skönare"?

Udda, återanvända material på uteplatsen. Det ger en känsla av slumpmässighet, som om hela trädgården, inte bara växterna, vuxit fram organiskt, och inte alls skapats av någon trädgårdsdesigner.

Det här hemmet hittade jag på Sunset


måndag 11 juni 2012

Opp igen!


När vårbluesen obevekligt, som vanligt, slog till i år testade jag en ny grej: att tänka positivt. Jag skojar inte nu. Det som kanske låter enkelt och självklart för en del, är det inte för oss som påverkas lite för mycket av saker som är bortom vår kontroll. Jag menar, jag kan inte ta bort en hel årstid, och särskilt inte en som så många andra gillar så mycket. Det vore inte snällt. För att inte tala om omöjligt. 
Hur mitt positiva tänkande fungerade? Sådär. Men jag tror att det peppade mig lite inför juni, då allt blir bra igen. Som en påminnelse om att allt går över skulle jag gärna sätta upp den här på väggen. Från Aardvarks Printmongers. Jag blir faktiskt lite extra sommarglad bara av att de heter så. Aardvarks Printmongers. Coolt.

lördag 9 juni 2012

Fina fåglar på Formex


Jag lääääängtar efter mässinspiration. Jag vet, jag gnäller ofta mest när jag svettas och får överdos efter överdos på inredningsmässorna. Men just nu längtar jag. Kanske är kärleken till mässor och inspirationen man hittar där en kärlek som växer med avståndet ;) Nästa gång det är dags är på Formex i Stockholm 16-19 augusti. Och mina favortfåglar, Oddbirds, ska utforma scen- och restaurangområdet. Det är bra att ha saker att se fram emot EFTER sommaren. Eller hur?


onsdag 6 juni 2012

Textilt i augusti


Fina grejer på gång hos Ikea. NÄTVIDE är en kollektion som vuxit när formgivarna Anna Efverlund och Maria Vinka rotat i Ikeas arkiv, plockat fram gamla mönster, lagt till och dragit ifrån. Kommer ut i begränsad upplaga i augusti. Jag kommer att hänga på låset och vara först framme vid hyllan med kuddarna i blåtoner.