torsdag 22 mars 2012

En vårkänsla

Jag hör till dem som har det lite svårt med våren. Jag älskar att det blir ljust och aningen om att sommaren väntar runt hörnet. Men just när knopparna brister, solfan bara skiner, koltrastarna skriker och människor blir så där irriterande lyckliga - då kan det bli lite för mycket för mig. I den här bilden finns dock en vårkänsla jag gillar. Färgerna, ljuset. Och så skulle jag naturligtvis gärna befinna mig just där just nu, på Coney Island, med bara ben och en glass i handen...
Bild via Pinterest, ursprungskälla saknas. 

tisdag 20 mars 2012

Galen i naglar


Tänk om man hade all tid, och allt tålamod, i världen..... Så fin man skulle bli. 

torsdag 15 mars 2012

Decanterlight


Coola lampor, tänkta för barmiljö, av Lee Broom.

måndag 12 mars 2012

Koraller och turkoser


Av inredare Caitlin Wilson. Färger och mönster att gilla. 
Och ja, jag stannar i USA ett tag till.
Vi kör några bilder från ytterligare ett hem inrett av Caitlin Wilson. Koraller...var köper man koraller?

Lämnar USA för ett bar bilder från en garderob någonstans i Dubai. 
(Tack, jag vet var man köper Manolo Blahniks.)
Sista bilden här. Jag ser inte mig själv som särskilt "tjejig". Men den är bilden flämtade jag till över, som en dum blondin i en femtiotalsrulle. Rosa blommor och nagellack. OMG. I'm a girl.

söndag 11 mars 2012

Smycken av trådar


Smycken av svenska konstnären, illustratören och smyckesdesignern Fanny Boström, som bor i New York. Det kliar i virknålen.Madcap Cottage


Madcap Cottage är de två amerikanska, Brooklynbaserade inredarna John Loecke och Jason Oliver Nixon. "American Eclectic" har deras stil, som passar mina funderingar i dagarna helt perfekt, kallats. Själva beskriver de sig som "fun, frisky and fun-to-be-around" Följ killarna på bloggen www.demystifydesign.com

Kolla puggen!


torsdag 8 mars 2012

Funderar på att köpa


en surfingbräda. Någon som har en snygg, gärna lite lagom medtagen? Ska absolut inte surfa på den.
Bild: Coastal Living

onsdag 7 mars 2012

Filt klar!


Men inte bebisen. Faster Stina har varit ute i god tid den här gången. Och filten ÄR vit. Och ren. Lite lökig telefonbild bara. 

tisdag 6 mars 2012

Det säger bilden


Det bor två små killar i det här huset. De har en glad mamma som stiger upp och bäddar sängen varje morgon. Hon läser böcker, hon tar in blommor. Hon gillar att fynda på loppis. Killarna gillar att skejta.

Bild: Martha Stewart

lördag 3 mars 2012

Det parallella rummet


Nu tycker jag att vi tar en stund och studerar det här rummet. Det är fritt fram att drömma, associera, gilla eller inte gilla. Men jag lägger upp de här bilderna därför att de påminner mig om att jag tror att det någonstans, i ett parallellt universum, finns en helt annan version av mig. En som stryker sina kläder, alltid tvättar bort sminket när hon går och lägger sig, som kommer ihåg allas födelsedagar, som joggar varje dag utan att ens svettas, som alltid har lagom mycket kontanter i plånboken och som alltid, alltid ler, utan att det ser det minsta konstigt ut.


Little Boxes


Jag gillar den här bilden. Jag gillar särskilt bilden på väggen på den här bilden. Den får mig att tralla lite på den här.

fredag 2 mars 2012

Bara lite yta


Ja, här bloggas det tydligen bara på. Men jag fortsätter mitt identitetskrisande, ifrågasättande av bloggande och ytlig designvärld, lita på att det blir mer ältande av detta. Tar bara en liten paus för att tala om att jag verkligen, på riktigt ända in i magen gillar Tom Dixons nya lampa Etch. Framförallt ljuslyktan som jag fick i en goodiebag på NK under Designveckan.... Den står i fönstret i mitt 70-talsradhus, på den svarta fönsterbrädan och lyser upp fönstersnickerierna av mörkbetsat trä. Scenen gör mig märkligt sugen på Dry Martini, vill dansa lite flummigt med slutna ögon, ha ljusblå ögonskugga och typ en plyschoverall på mig. Som sagt. Identitetskrisande.torsdag 1 mars 2012

Shoppat


Nej, det kommer aldrig att bli några "dagens outfit" på den här bloggen, men det här stilspåret kommer eventuellt att hålla på ett tag. Idag slog jag till och köpte de här två klänningarna hos Tant Hulda.

Stilstudie


Idag fortsatta funderingar över stil. På lördag ska jag på fest och har som vanligt klädpanik. Eller, rättare sagt, identitetspanik. Om man ska vara noggrann. För jag vet aldrig vad jag ska ha på mig nuförtiden. Just nu är modet detsamma som det var när jag var 19-20. Vilket innebär att jag köper exakt samma plagg som då. Tajts och långa tröjor, lager på lager, svart, svart, svart och boots. Tänk om jag hade varit cool som Paloma Faith när jag var 19-20 i stället! Och haft hennes underbara klänningar och hattar att hitta tillbaka till i stället för min svarta tråkuniform.