onsdag 29 februari 2012

Ta mig härifrån


En av de saker jag funderar över just nu, när det gäller den här bloggen, är hur jag bara blir så mätt på inredning och design ibland. Allt ser likadant ut och jag går inte igång på någonting alls. Har ingen magkänsla, och allt känns bara ytligt. I söndags var jag och hälsade på Daniella Witte i hennes butik. Det var så gött att se hur hon där, även om hon har saker jag känner igen, och saker från märken som säljs på andra ställen, har gjort ett personligt urval med en helt och hållet egen, unik stil som resultat. Då kände jag att det finns hopp även för mig. Just nu söker jag mig gärna bort från det jag ser varje dag. Till exempel till andra sidan jordklotet, och det här hemmet i Melbourne, Australien, som jag verkligen, verkligen går igång på. Från The Design Files. Jag fläskar på med alla bilderna. Det här ska ju ändå föreställa något slags inredningsblogg.
tisdag 28 februari 2012

Dagens inspiration


Idag serverades jag inspiration till frukost av Katarina Wennstam som intervjuades av Johar Bendjelloul (som alltid inspirerar som intervjuare) i Gomorron Sverige. Klicka på länken och lyssna. På jobbet skrev jag en grej om Camilla Thulins nya bok Stil med Thulin, och gick till Svt Play för att höra henne prata om den i Efter tio. Har ni tänkt på att vi inte har något ideal för den vuxna kvinnan i Sverige? Vi klär ut oss - antingen till män, eller till små flickor. Inspirerad! Jag tror jag får återkomma till detta. På kvällen var jag på min fotokurs hos Apelöga och herregud, här kan vi prata Too Much Inspiration. Att lära sig nya saker som vuxen är nog det roligaste som finns. Idag pratade vi om att skapa djup i bilder, vilket jag här illustrerar med en fantastisk bild av en gammal god vän som jag nyligen och till stor glädje återfunnit.

söndag 26 februari 2012

Gått i barndom


Var i Höganäs i helgen. För mig betyder inte Höganäs i första hand keramik och outlets. Här bodde jag från att jag var ett tills jag var åtta. Då var jag rädd för allting. I fredags körde jag runt och visade killarna de allra farligaste platserna. Förskolan i den gamla banken med snickarrum i bankvalvet. Bion där jag kissade på mig för att jag inte vågade fråga min kompis pappa var toaletten var. (Jag var naturligtvis rädd för honom, men även för toaletterna. Inte fullt lika rädd för att kissa på mig.) Jag visade den pyttelilla korsningen på min väg till skolan där jag alltid trodde att jag skulle bli påkörd och dö. Jag hade läst en berättelse om en flicka som blev överkörd, och när ambulansen kom hittade de hennes avslitna arm en bit från bilen. Runt armen satt ett silverarmband. Jag var jätterädd för att någon skulle ge mig ett silverarmband. För då skulle det vara ett TECKEN. Ibland var det skolpoliser vid korsningen. Dem var jag om möjligt ännu räddare för än för att dö. Vi skrattade ganska mycket, killarna och jag, på vår muntra färd genom ett soligt Höganäs. De har ju en mamma som inte är rädd för någonting. Men det är bara möjligt eftersom jag en gång var rädd för allting. Men ärligt talat. Jag var lite rädd och det var skönt att åka därifrån.
Den vuxna och orädda Stina är inte rädd för att spontanspendera ganska mycket pengar, så på Iittala Outlet köpte jag nya dricksglas. Dock inte en av Vitriini-askarna ovan, men de är nog något av det finaste jag vet. Jag vet inte vad jag ska ha dem till bara. Kanske till att förvara mina SILVERARMBAND i.

lördag 18 februari 2012

The granny blues


Bloggidentitetskrisen fortsätter vilket idag här illustreras med några lagom blue och artsy bilder, featuring virkade trådar.

Bilder hittade på www.trendhunter.com

fredag 17 februari 2012

Tystnad, tänkning


Jag är lite tyst, jag vet. Jag tänker. Har visst drabbats av en släng bloggidentitetskris. Jag måste tänka lite till. Men här är en bild i alla fall. Den är från Sunset. Och glaskulorna i skålen är sådana där som brukar hänga i nät i fiskebodar, ni vet. Jag vet inte vad de heter eller vad de egentligen är till för. Skåpet under ser ut precis som ett sånt jag har hemma. Som jag fick på köpet med stugan.

onsdag 8 februari 2012

Alfredo Häberli - en människaIdag valde jag Designboost framför mässan. Orkade inte med fler grejer, och längtade efter reflektion och ifrågasättande. Designboost är alltid på riktigt. Bra samtal, kloka människor. Idag fick jag bland annat höra Alfredo Häberli berätta om sina tankar om design. Och de var kloka. Hans främsta inspirationskälla är barn. De vet direkt när något är bra, kul, på riktigt. Den här filmen gjorde Alfredo Häberli för att föra in lite mänsklighet hos Georg Jensen, bland alla de hårda och kalla materialen där, och han visade den för oss idag. Att se honom sitta och flina lite nöjt åt sin egen film - veckans bästa ögonblick. Och mänskligaste.

tisdag 7 februari 2012

Loungehäng


Ikväll var det som sagt utdelning av Elle Interiörs Designpris på Operakällaren. Jag är glad att jag varit på frukosten tidigare och fått förhandsinformation om vinnarna, eftersom ljudet tyvärr fallerade rejält under prisutdelningen. Tråkigt. Vi var några stycken som gick till Nobis för bistromiddag och loungehäng i stället. En skön paus med bra snack, härligt sällskap, god mat och vin.
På bilden: taket i Nobis lounge. Magiskt. 

måndag 6 februari 2012

Intryck, intryck...


Idag hotellfrukost här på Malmen, sen en visning av hotellet. Kul att få se ett av de "gamla" rummen, dvs de som inte renoverades i förra vändan. Kontrasten är stor mot det designrum jag bor i just nu... Men nu ska renoveringen gå vidare till ytterligare rum. Känslan från entréplanet, med tofsar och allt, hänger med, men färgerna blir lite mjukare. Mycket blått och beige, lite kvinnligare känsla.
Frukost nr 2 intogs på Operakällaren, där årets vinnare av Elle Interiörs designpris avslöjades. Om dessa säger jag ingenting, för det har jag skrivit på sekretessavtal om. Men nu drar jag strax till den officiella prisutdelningen. Jag mobilbloggar inte, så vill ni ha senaste nytt direkt - titta t ex in hos Henrick vid 19-snåret.
Samtidigt som Designveckan med massor av intryck pågår runt omkring mig rasar det in pressmeddelanden i inkorgen. Jag försöker hålla huvudet kallt och ta in det jag tar in och resten får komma till mig en annan gång. Ur dagens mailskörd: Babushkaburkar av Monica Förster för Nordiska Galleriet. Gillar!

söndag 5 februari 2012

Incheckad


Incheckad på Scandic Malmen ägnade jag den första timmen i mitt designrum åt att hänga tvätt, torka håret och bli av med illamåendet, som förmodligen berodde på att jag inte direkt ätit något på hela dagen och en väldigt bergochdalbaneliknande landning på Bromma. Japp - tidsoptimisten är ute och reser igen.
Jag är i Stockholm för Designvecka och Möbelmässa och efter mina malplacerade vardagsbestyr på hotellrummet kompenserade jag med en rejäl GT och dito omelett i baren tillsammans med Henrick och Annika. (JA, jag sa GT och omelett. Jag har en konstig dag, det kanske framgått? Ok?)
Nu lite jobb, och målning av naglar och bloggning och oscarsfilmtittning och budgetarbete och .... jaja. På bilden en välkomsthälsning på min säng. Malmen gillar tofsar. Jag med.

onsdag 1 februari 2012

Fint böjt


Fina fina stolar från Form Us With Love. Heter Bento, vilket är japanskt slang för bekväm, och även anspelar på den finska böjträtraditionen.