fredag 23 december 2011


Fin julhälsning från Muuto. Eftersom jag inte gjort några egna julkort i år (hahaha) delar jag med mig av det här. Så, god jul då för all del.

torsdag 22 december 2011

Snart är det över


I januari kommer tulpanerna. Och semlorna. Kan vi bara stöka undan den här julen nu?
Bild: Blomsterfrämjandet

onsdag 21 december 2011

God jul beach house style


Julpyntat med målad drivved, från A Creative Mint. Jättefint. Men det ger mig mer längtan efter sommaren än julkänslor. Även om det idag faktiskt kom lite snö, och jag tillsammans med killarna gjort fyra olika slags julgodis. OCH sett två julfilmer till.

tisdag 20 december 2011

Soffdrömmar


Bearbetar saknaden efter den vita soffan. Sådana här bilder får mig alltid att dra efter andan. Och sedan sucka lite sorgset. Från favoriten Vitra.

Tankar om snö

Idag jobbar jag halv dag vilket innebär att jag ska klämma in min vanliga 10timmar+dag före lunch. Och det går som vanligt förvånansvärt bra. Det man inte har i excel får man ha i word, som jag brukar säga. Planerar man illa är det bara att jobba på. Julstämningen verkar dock inte låta sig pressas fram. Jag har sett julfilmer, spelat julmusik och nu även lagt till ett stilla snöfall på bloggen, men ingenting verkar hjälpa. Nu ser jag fram emot januari, och idag kom info om Formexmässan 19-22 januari. Vi ska där förflyttas till "en magisk värld under snötäcket". Det är designstudion Note som ska utforma inspirationsutställningen/restaurangen. Jag bokar en biljett till Stockholm direkt, tror jag. Men jag längtar nog mer efter inspiration än snö. Vi kan väl bara glömma den här "vintern" nu?

måndag 19 december 2011

Julklappar...


Hinner inte blogga så mycket den här veckan, det är ju tydligen julafton på lördag. Men eftersom det är just på en lördag har jag planerat in jobb och möten precis som vanligt hela veckan. Så kan det gå. Ser fram att och köpa försenade julklappar på mellandagsrean. Inför varje år tänker jag att jag ska göra julklapparna själv, jag är ju faktiskt rätt pysslig. Men jag har ju även ett liv. I min mapp med gör-det-själv-inspiration hittar jag idag den här bilden, och det är alltså inte skoskåpet jag vill göra utan tavlan till vänster. Det går bra att önska sig den i juklapp av mig. Till nästa jul.

torsdag 15 december 2011

Gröna Köpenhamn


Om en liten stund åker jag över Sundet tillsammans med kollegorna för den traditionella Julefrokosten. Med massor av sill för min del - första julen som vegetarian. Känns hur bra som helst och jag skulle gärna hålla mig till dansk karrysild hela julen. Vipp lanserar idag sin årliga färg: Copenhagen Green. Ser redan de oxiderade koppartaken på de gamla byggnaderna i centrum framför mig. Regnet öser ner, men Köpenhamn är alltid Köpenhamn.

måndag 12 december 2011

Stinaland


Stinaland är inte mitt land utan härliga illustratören Stina Gustafssons. Men något besjälade är vi kanske: de här två grejerna skriver jag under på, och lägger till på min önskelista till tomten.

torsdag 8 december 2011

Torsdag i färg


Idag är himlen blå. Eller just nu, i alla fall. Snart går väl solen ner. Men för ett ögonblick där kände jag hopp om att få se världen i färg igen. Gör en plocksida för Mästerkocken, och snubblar över den här bilden hos Rice. Ja! Mera färg tack.
Bild från Rice.

tisdag 6 december 2011

Snälla tomtenFinfin kudde,  med nya mönstret Once Upon a Time av Ulrika Elovsson för Nordiska Galleriet. Finns i flera färger, för er som gillar de lite diskretare tonerna :) Själv tar jag gärna den här under granen på julafton!

måndag 5 december 2011

Ny favorit!


Hittade en ny blogg idag. Fråga mig inte hur; än klickade jag hit, än klickade jag dit. Bright Bazaar heter den - titta in här. Mycket färg, och vintage i den populära kombon lantligt/industriellt, som normalt sett inte riktigt är min kopp te. Men se, lägger man bara till lite färg så... Just de här bilderna representerar en annan stil på bloggen som jag verkligen gillar.söndag 4 december 2011

Ett annat rum


Drömmer om att hyra ett hus i soliga California. Ja, vem gör inte det? När jag fick upp bilden på det här rummet, i ett hus i Hermosa Beach, drog jag bokstavligt talat efter andan. Det är skitkonstigt, och visst hade jag kunnat tänka mig att rensa lite, men jag älskar det!
Foto: Primo Retreats

fredag 2 december 2011

Ordning?


Jag sitter ensam i min stuga. Så nära brasan jag vågar - det är ruggigt men nu har jag rosor på kinderna. Av elden, och glöggen. Jag har mycket att fundera över just nu. Saker att ta itu med. Det ska jag ägna den här helgen åt. Virka, laga mat, dricka glögg och promenera. Så lossnar det nog. Jag trivs inte när det blir för rörigt i mitt liv, vilket kan vara svårt att förstå om man varit hemma hos mig. Jag har inga bestämda platser för någonting. Måste öppna alla lådor och skåp varje gång jag behöver använda rivjärnet, hårtorken, gummistövlarna. Vänder upp och ner på hela ovanvåningen när jag behöver katalogen med telefonnummer till killarnas kompisar. (Ja, det händer att även mina barn kommer bort.) En sak jag faktiskt funderar över just nu är om jag kanske skulle våga mig på lite mesig ordning. Det kanske skulle underlätta? Och det finns ju så mycket snygga korgar, lådor, askar och så vidare. Till exempel den här väggförvaringen: Utensilo, från Vitra. PS Skåpen under har jag ju redan. Fråga mig bara inte vad jag har i dem.
Bild lånad från den här bloggen.

torsdag 1 december 2011

Mugg också


Nytillskott i Rörstrands serie Kulinara med mönster av Hanna Werning. Gillar!
Foto: Pressbild Rörstrand

Nu blommar det


Den här bilden la en kompis upp på fejan idag. Blommor plockade i hennes trädgård igår. Den 30 november. Julstämning, anyone?
Bild: Molly Löfqvist.