tisdag 29 november 2011


Med tanke på hur mycket motgångar jag haft på sistone vore det lätt att tro att den här bilden är ett ironiskt val. Men det är den inte. Jag försöker peppa upp mig, och tänka på att man ska vara glad ändå. För att man typ, lever. Jaja, jag försöker.
Tavla från AldariArt. Från Etsy.

måndag 28 november 2011

Sovrum nr1


Tadaa! Har har vi det - sovrummet som gör mig både sömnigast och mest inspirerad att börja bädda sängen igen. Kanske till och med köpa en kudde till. Jag känner igen den där rosa, tror nog att jag kan få tag på den. Annars är det färgerna; jag har de här färgerna i mitt sovrum irl, och jag ser på min topplista att jag fortsätter att gilla dem. Sen gör det inget alls att det är rummet ser ut att finnas på sydligare breddgrader. Och så alla böckerna! Nä, nu går jag och lägger mig. Gonatt!

Bild från LivingEtc

söndag 27 november 2011

Sovrum nr2


Jag har bestämt att det här huset ligger någonstans vid stranden i New England. Och att när jag ligger i den där sängen behöver jag inte tänka på någonting. Jag kan bara ligga där och titta ut över havet och klitterna dagarna i ända. Sängen får fluffas till lite, och det där stora A:et får gå. Men annars sover jag redan i det här rummet, i mina drömmar.

Bild från Hus&Hem

fredag 25 november 2011

Sovrum nr3


Det är förmodligen den gula gardinen som gör att det här rummet hamnar så högt upp på min sovrumstopp. Men det är det avskalade också, inte en massa småpryttlar men å andra sidan en ordentligt arbetat säng. En säng som varken är bäddad eller obäddad, bara mjuk och inbjudande. Med ett rejält dunbolster att krypa in under. Min man är allergisk så jag har inte haft duntäcke på 17 år. Det är det värt. Men ändå.

Bild från LivingEtc

onsdag 23 november 2011

Jobbgänget


Idag har jag jobbat hemma, och jag håller på att få så fint i mitt arbetsrum att jag snart inte kan lämna huset. I fönstret står det här gänget, och ler så fint mot mig hela dagarna. Ibland tar jag upp dem och leker lite med dem.

Sovrum nr4


Här har jag fått en liten citylägenhet. Jag tror den ligger i Köpenhamn. Den matelasserade sänggaveln gör mig knäsvag, för att inte tala om tegelväggen utanför; visst är det en liten privat innergård mitt i stan? Fönster från golv till tak, grovstickad filt. Jag märker nästan inte att väggarna är tokorange.

Bild från LivingEtc

Samla!


Det är så kul att samla på något! Men vad ska man göra med allt man släpar hem från olika loppisar? Jag har samlat på vaser och skålar i färgat glas i retrostil länge, men har nästan börjat skämmas, eftersom det börjar bli fullt i skåpen. Men det är ju bara att sätta upp fler hyllor, färgkoordinera och exponera! 
Bild från Hus&Hem.

tisdag 22 november 2011

Design för Röda Korset


Fina och schyssta grejer! Gustavsbergs Porslinsfabrik har i samaberte med Erika Lagerbielke tagit fram den här serien - Paus - exklusivt för Röda Korset. Mer info på www.redcross.se  Foto: Gustavsberg

Årets julgranJag hade gärna firat jul på varmare breddgrader i år. Till exempel i San Diego, där jag var för två jular sen. Vi hyrde ett litet hus, med en liten trädgård som fortfarande inspirerar mig i drömmen om att göra stugan till ett beach house California Style. Där skulle jag gärna ha en sån här julgran. Bild från Fermob.

måndag 21 november 2011

Sovrum nr5


Ett sånt här sovrum måste vara med på topplistan. Eftersom jag egentligen vill bo i ett sånt här hus. Med stora fönster, näkna tegelväggar och trägolv. Och överkastet från Hay är ju en favorit, liksom Svanen.

Bild från LivingEtc

söndag 20 november 2011

Berörd


Som jag beskrev med virkningen fastnar minnen av det jag lyssnat eller sett på medan mina händer utfört ett hantverk i resultatet. I stugans farstu är väggarna solgula och turkosa. Jag hatar att måla, och behöver verkligen distraktion. Det fick jag i farstun i somras av Karin Broos sommarprat, som gick rakt in i hjärtat. Tårarna rann ikapp med färgen, som jag i vanlig ordning hanterade lite för snabbt, lite för slarvigt. Färg på benen, på klinkergolvet, i håret.
Jag hade inte hört talas om Karin Broos tidigare. Efter sommarpratet borde jag kanske blivit nyfiken, googlat, tittat på hennes tavlor, kollat om hon hade någon utställning på gång. Men det gjorde jag inte. Vet Är inte säker på varför, men. Sommarpratet räckte förmodligen. Det var så naket, så utlämnande, att jag inte ville gräva mer i hennes liv.
Men igår ångrade jag att jag inte gjort den där googlingen. För det visar sig, att hon haft en utställning på Sven-Harrys Konstmuseum i Stockholm under hösten, och idag är sista dagen. Jag som varit i Stockholm massor av gånger under hösten...
Igår fick jag ett par bilder i min telefon från en vän som var på utställningen, och som visste hur berörd jag blivit av det där sommarprogrammet. Jag önskar verkligen att jag hunnit utställningen, men tror nog att får fler chanser. Karin Broos är en fantastisk konstnär, med ett uttryck som går samma raka väg in i hjärtat på mig som hennes livshistoria.
Nu ska jag låta mig själv smälta de här två bilderna. Att hon jämförts med Edward Hopper har jag läst nu, det visste jag inte tidigare. Hopper som är en av mina favoriter. Just på grund av den där hjärtskärande, hudlösa tolkningen av ensamhet och längtan.
Jag är lite avundsjuk på er som nu, denna söndagskväll, kommer att sätta på er lurarna, kanske ta fram virkningen, en mugg glögg, och bli berörda av Karin Broos sommarprat.lördag 19 november 2011

Sovrum nr6


Lite pyssligt, ljust och mycket gult. Sänglampan i guld räddar detta från att bli för hemvävt för mig, och adderar lite lagom knasig glamfaktor. Ja, kanske en liten tupplur en solig eftermiddag skulle funka här.

Bild från Hus&Hem.

fredag 18 november 2011

Detaljerade stolar


Stolar från Mooi, designade av Studio Job i samband med att man gjorde interiören till Groninger Museum i Holland. Tillverkad av polyeten, funkar både ute och inne. Gillar detaljerna och "mekano-känslan".


torsdag 17 november 2011

Sovrum nr7


Här skulle jag sova riktigt gott. Lugna, fina pudriga pasteller. Molnkant på väggmålningen ger lite spänning och så ser det ut att gå att mörklägga rummet helt. Gonatt!
Bild från LivingEtc

tisdag 15 november 2011

Blod, svett och trikåtrasor


Killarna har köpt den här svarta skinnpuffen på loppis och den är jättefin men visst behövde den lite piff! 
I helgen satt jag och svettades framför brasan med grövsta virknålen och nyinköpta trikåtrasorna. Men jag måste säga själv att jag är vansinnigt nöjd. Titta så fint det blir utropade jag efter varje varv. Aah, den som fick sitta vid en brasa och virka hela dagarna...
En tråkig sak är bara att jag alltid "virkar in" minnen av vad jag har sett på tv medan jag virkat. Så när jag nu tittar på den här ser jag ganska blodiga scener från Låt den rätte komma in

Lite kalabalik för barnen


Missa inte att hjälpa SOS Barnbyar genom att köpa Lite Kalabaliks armband, framtaget för detta ändamål. Lina, Malin och de andra har jobbat helt gratis med att ta fram det här armbandet. Detta samtidigt som de har "riktiga" jobb bredvid. Allt du behöver göra är att köpa ett, två, tre, fyra... armband, så blir du både snygg och snäll! Armbanden kostar bara 49 kr, köpställen och mer information om kampanjen här.

Sovrum nr8


Hm. Jag vet inte hur bra min käre make hade sovit i det här superflickiga rummet. Men jag blir lite sömnig jag. Tapeten är lite för mycket, tycker jag. Och alla bilderna på väggen - lite stökigt. Barnen tar sig ändå till sängen på natten, det behövs inga bilder på dem där. Men jag gillar verkligen puffen, mattan och överkastet i kombination. 
Bild från LivingEtc 


måndag 14 november 2011

Jesus in a Camper Van


Det var en konstig rubrik, men det är en bra låt med Robbie Williams som dök upp i mitt huvud när jag såg den här nyheten idag. De gamla folkabussarna är tillbaka. Min morbror hade en, gul tror jag. Men mest minns jag hur den såg ut inuti. Den var fylld av knallgröna kuddar av bredspårig, mjuk manchester, och på denna bädd fick alla barn ligga huller om buller medan bilen rullade fram. Inga säkerhetsbälten där inte!

söndag 13 november 2011

Sovrum nr9


Nedräkningen fortsätter. Ska jag få sova någon gång? Ska jag hitta den sovrumsinspiration jag behöver? Den som följer nedräkningen får kanske se. Idag har jag ännu en gång inte bäddat sängen. Inte bra.
Bild från LivingEtc.

fredag 11 november 2011

Sovrum nr10


Jag vet inte hur det är i övriga Sverige men i Skåne är det just nu mycket tråkigt. Såg att de börjat prata om "det galna vädret" igen på löpsedlarna häromdagen. Jag skulle snarare bara vilja kalla det "det jäkligt störiga vädret".
Det är varmt. Jag kan inte riktigt med att ha vinterkappa ännu.
Det är grått. Jag tycker att grått är en väldigt ful och tråkig färg. Molnen för dessutom med sig fukt.
Det är mörkt. Jag gillar när mörkret kommer och man får tända ljus och äta clementiner. För att inte tala om dricka glögg. Men nu har det blivit fel. För att det ska vara mysigt att kura ihop sig i soffan på eftermiddagen i skymningen ska dagen ha varit klar, kall, ljus och med hög, frisk höstluft.
Har dagen i stället varit jämngrå, fuktig och temperaturen legat runt 12 grader får jag fan panik när det blir mörkt som natta klockan fyra på eftermiddagen. Hjälp!
Och då händer något med min mat- och sovklocka. Jag är hungrig hela tiden (tror det är någon autopilot som slår till - kroppen gör sig beredd på jordens undergång) och jag vill aldrig gå och lägga mig. Med den här obalansen försvinner också alla andra rutiner. Och jag är rätt beroende av mina rutiner. Som att bädda sängen. Det har jag inte gjort på flera veckor.
För att råda bot på detta har jag samlat sovrumsinspiration. Gått igenom ett oändligt antal sovrumsbilder på nätet och till slut blev det en topplista. Så nu blir det nedräkning! Hemma är mitt sovrum inrett i en helt annan stil än resten av huset, och det märks när jag väljer ut sovrum att där vill jag ha det på ett helt annat sätt.

Rummet ovan är nummer 10 på listan. Bild från Hus&Hem

torsdag 10 november 2011

Så coolt


Om jag hade en pool. Om jag levde någon annanstans. Om jag hade en gammal neonskylt. 
Foto: Art Gray/Sunset

tisdag 8 november 2011

Barnsligt på väggarna


Jag kan vara ganska barnslig och gillar humor och saker som lockar fram ett leende i inredningen. Här en jättebra idé från fotograf Caroline Tengen, vars bilder ni sett här på bloggen några gånger, och art director Emma Ringsberg som skapat konceptet Picky Pic Mina barn är för stora för de här, men det är inte jag. Översta motivet här: en så helt underbar pastisch på det klassiska motivet!

måndag 7 november 2011

Himlen på golvet


Underbar matta från Ikea och nya kollektionen med mattor i begränsad upplaga. Bild: Patric Johansson/IKEA Livet Hemma

söndag 6 november 2011

Längtar ju efter solen

Jag håller på att försöka övertyga resten av familjen om vilken bra idé det är att åka till Kanarieöarna över jul. Det går sådär. Idag har det varit så grått, och så fult i Skåne att jag inte gått ut på hela dagen. Hade jag orkat hade jag gett mig ut på stan och köpt en massa gula saker för att få lite solvärme här hemma. Fattar ni hur många månader, veckor, dagar, timmar, minuter, sekunder det är kvar tills det blir vår igen!? Och då ska det dessutom hålla på och göra ont när knoppar brister. Nej, nu får det bli uppryckning. In med lite sol, tack! Och i morgon ska jag få gå till jobbet igen efter en vecka hemma med stämbandsinfektion. DET ska bli kul :)


Uppifrån och ned: kudde Big Drop Yellow från Rosenberg CPH, String Pocket, ljusstake Oddbirds, ljusstake Designtorget, Verner Pantons Flower Pot från &tradition.torsdag 3 november 2011

Årets glöggmugg


Jag har tappat rösten, vilket tydligen innebär att jag inte heller har någon bloggröst. Märkligt. Men jag kurerar mig med sedvanliga medicinen: glögg. Extra njutbar i årets glöggmugg som är den här: Sort Mega Musselmalet från Royal Copenhagen. Jag fick den i samband med bloggträffen häromveckan, och den visade sig vara helt perfekt för glöggen. Som ni vet är glögg något av ett livselixir för mig, och att sitta och dutta med små löjliga glöggmuggar, russin och mandel - det är inget för mig. En rejäl tekopp brukar bli mitt val, men den här koppen har helt rätt dimensioner. Större än både en glöggmugg och en kaffekopp, men inte riktigt te-, jumbostorleken. Sen tänker jag inte säga någonting om HUR MÅNGA koppar jag dricker i taget.