torsdag 27 oktober 2011

Gör det själv!Om du som jag har en låda full med gamla lampskärmar och en låda full med mattrasor och inte vet vad du ska göra med dem, så kommer här lite inspiration från Holgersdotter.
måndag 24 oktober 2011

Mat i soffanSå hittade jag soffbord igen. Tablo här från Normann Copenhagen, av Nicholai W Hansen är ju jättefina! Jag letar nytt soffbord och vill hemskt gärna ha två små bord i stället för ett stort som blockerar hela hörnsoffan. Jag läste någonstans, minns inte var, att det ger ett så luftigt och trevligt intryck! Och så vill man ju gärna ha det. Men på samma ställe läste jag också att om man ofta äter middag i soffan, hela familjen, så finns inget roligare alternativ än ett stort, fyrkantigt bord. Men skulle man kanske gå retro hela vägen och återinföra den gamla tv-dinnern från 50-talet?Mottaglig


Cool gammal mackskylt i mosaik, på Ringvägen i Stockholm. Ett ställe jag passerat massor av gånger utan att lägga märke till skylten. Men det var fredag eftermiddag, solen sken, jag hade haft lyckade möten hela dagen och hade en kväll på stan framför mig. Måste ha haft ovanligt öppna sinnen, helt enkelt. Och så är det ju det här med gult, grönt och retro. Som jag verkar ha snöat in på fullständigt.

söndag 23 oktober 2011

Så ska det se ut!


Jag har jobbat så många söndagar i höst att jag helt glömt bort hur en söndag egentligen ska se ut. Nämligen så här. Med virkning och höstsol i stugan. Den här filten ska snart få pigga upp den grå soffan i radhuset.lördag 22 oktober 2011

Inspirationsbilder!


En av mina favorittidningar är Hus&Hem (för att inte tala om nya Hus&Hem Retro). De har nyligen gjort om sin hemsida, så att det finns ett bildgalleri där man kan surfa runt bland bilder från deras hemma hos-reportage. Den här bilden påminner mig om att jag fortfarande inte hittat de där Obama-kuddarna, som jag bloggat om flera gånger, här och här. Och om hur glad jag är att jag köpte två utställningsaffischer från Arne Jacobsen-utställningen på Louisiana - den där blå ser väldigt ensam ut. Men ett härligt rum är det. Tack för inspirationen, Hus&Hem!
Foto: Helene Toresdotter

fredag 21 oktober 2011

Ut med naturen, tack


Blev påmind av förra inlägget om hur mycket jag gillar Muuto och surfade in på deras sida. Och möttes av den här bilden, som ju bara måste upp. Dels för att jag ju bytt ut vita soffan mot en grå. Dels för att jag lärt mig gilla grönt. Och även för att jag alltid gillar gult.
Det där trärena däremot, har jag ett och annat att säga om. Jag är heligt trött på det! Kan vi inte bara sluta "ta in naturen" nu? Ut med grenar och mossa dit där de hör hemma, säger jag. Tänd en rejäl brasa och låt den här trenden gå upp i rök. Jag är så trött på alla dessa björkstammar, stubbar, renfällar, blad och grenar. Om de inte möter mig i skogen, vill säga. Nej, låt nu ute vara ute, och inne vara inne, för guds skull.
Eller ska vi kanske vända på steken? Jaja, loungetrenden i trädgården, vardagsrummet ute, jag vet. Been there done that. Men nu snackar jag naturen. Ställ ut hörnsoffan och tv:n i en skogsglänta! Dubbelsängen vid en liten sjö! Arbetsrummet på en klippavsats! Badrummet i en grotta! Det blir kanske lite långt mellan rummen, men skogspromenader kan ju ingen människa få för mycket av. Och så slipper man oroa sig för hyror, räntor och amorteringar.
Är ni med?

torsdag 20 oktober 2011

Form helt utan färg. Men ändå.


Jag älskar de här nya borden av danska designern Thomas Bentzen för Muuto. Jag har ju en färgglad period just nu (jaa det är en period, den kommer att gå över), så kanske överraskar detta. Inte kan jag beskriva exakt vad det är jag gillar med borden heller, men det är ju formen. Den är bara fin. Enkel. Nästan lite rörande, på något vis. Jag bara tycker om!

söndag 16 oktober 2011

Joooo


men liten hotellporr måste jag ju faktiskt bjuda på. Så här ser det ut på hotell Scandic Malmen där jag bodde i helgen. Snyggt, med schysst bar- och loungehäng och perfekt läge på Söder, där jag trivs bäst i Stockholm.
Gillar


nya färgskalan Gott & Blandat från Nordjö Idé & Design. Mer än så har jag inte att säga just nu. Lite mör efter Stockholmshelg, samlar fortfarande intrycken och förbereder arbetsveckan. Nästa helg blir ledig i stugan, då ska jag göra klart min ungefär så här färgglada farstu.

lördag 15 oktober 2011

Natti natti


Fredag kväll och ett hotellrum. Detta är min "utsikt" just nu. Det är en sådan fantastisk lyx att ha ett helt eget rum ett helt dygn. Har just krupit till kojs på Scandic Malmen i Stockholm, efter en dag med bra jobbmöten som sen följdes av en rolig kväll på stan med bloggvännerna. Middag i Lammhults showroom - fina nyheter som ni får se i ett senare inlägg. I morgon blir det Hem&Villa-mässan med bland annat trendföreläsning av Stefan Nilsson, föreläsning hos Mairo och fika med Arga snickaren "med möjlighet till kreativt arbete". Hoppsan. Sen åker jag och Susann hem till Skåne, och missar tyvärr besöket hos Alessi. Men men, myslördag med mina killar väntar...
Tack Trendgruppen för årets bloggträff!

torsdag 13 oktober 2011

Grön - moi?


Avundsjuka är en av de värsta egenskaperna jag vet hos människor. Det kan jag kosta på mig att tycka, eftersom jag själv verkar vara ganska oemottaglig för den känslan. Och jag är bra på att gjädjas åt andra. Men ibland slår den till. Då skäms jag ihjäl. Just nu är min guilty pleasure, som då förenas med den lägsta av känslor, den här bloggen. Nämen va bara sådär ung och smal och bo i New York bara. Kul för dig. Verkligen.

onsdag 12 oktober 2011

Rum till förfogande


Härliga bilder från Ikea-bloggen Livet hemma. Ett rum jag inte riktigt vet vad det ska vara till för. Men jag blir sugen på att hänga där. Se vad som händer. Tack för inspirationen!Foto: Patric Johansson/IKEA Livet Hemma, Stylist Sasa Antic

tisdag 11 oktober 2011

Pug!


Ja, ni vet att jag gillar mopsar och här damp en ner i mailboxen häromveckan. Stolen kommer från Ilva, och visst är den rolig. Men puggen ser lite sorglig ut tycker jag. Får Tomas Di Levas låtrad i huvudet: "...undrar om nån ser, att clownen inte ler?" Kanske är det lite för mycket Tomas Di Leva över hela stolen rent utav?

måndag 10 oktober 2011

Schysst apa


Visst är den fin! Och vem behöver inte en brevpress? Apan heter Hugo, är designad av HAPPYsthlm och tillverkad hos Skeppshult. Bild från Wilma&Friends

Vardag med konsten


Hit kommer jag med tåget varje morgon. Här står jag och väntar på mitt tåg varje kväll efter arbetsdagens slut. Jag kan säga att jag tror att min vardag känts väldigt annorlunda om Malmö C inte sett ut så här.
Jag älskar videokonst, installationer. Pipilotti Rist är en favorit (hennes verk hade dock förmodligen blivit lite väl påträngande i det här sammanhanget).
Men det är inte ofta jag hinner gå på konstutställningar. Och det är inte alltid jag är på humör att ta in allt jag ser när jag kommer dit. Det här konstverket, Annorstädes, Elsewhere, Ailleurs av Tania Ruiz Gutiérrez har jag däremot fått leva med varje dag i snart ett år. Genom bra dagar, dåliga dagar. Och jag älskar det, verkligen. Bilderna visar platser någon annanstans, men det är inte det som är grejen. De ger mig inte någon klassisk "längtan bort från grå vardagen".
För jag längtar inte bort när jag står här på perrongen. Jag älskar den här platsen.
Kombinationen av den storstadskänsla Citytunneln gett stan och det faktum att man faktiskt satsat på riktigt bra konst. Betalat för denna, och avstått från de intäkter man kunde fått för reklam. Tack för inspirationen!


Jag har tagit en hel del bilder här med ifånen, men det är trögt att få över dem i datorn.
 Hittade de här fina hos Statens Konstråd. Fotograf är Charlotte T Strömwall.

söndag 9 oktober 2011

Boktravar

Nej, det är inte böcker det här, det är förvaringsaskar från House Doctor. Nu har jag ju mer böcker än jag har plats för hemma så det känns inte som en jättebra idé för min egen del. Men som bokspaning är de ju klockrena, och dessutom skitsnygga. 


fredag 7 oktober 2011

Böckernas nya liv


Jag vill ju ha kvar böckerna i mitt liv. Vad som än händer. Här en idé som gjord för mig. Jag sitter ju och stirrar på pappersarken på väggen på kontoret varje dag - varför kom inte jag på det här? Jag är förmodligen inte alls så kreativ som jag tror. Om jag hängt med i Stefans virvelvindslika framfart är detta från Olby Designs butik i Stockholm, och stylisten är Per Wennberg. Klockan är alldeles för mycket, men jag är bra sugen på att riva loss sidor (ur dubletterna, jag mördar inte böcker i onödan) och tejpa upp på väggen i arbetsrummet nu på direkten. Men det gör jag inte. För helt galen är jag ju inte. Gonatt på er.

torsdag 6 oktober 2011

R.I.P Steve Jobs 1955-2011


Och tack för inspirationen."Last American Who Knew What The Fuck He Was Doing Dies" var det någon som skrev idag. Jag vet inte det jag. Men det berör mig att någon som förändrat så mycket, går bort så ung. Kan inte låta bli att undra vad vi går miste om. "Thanks for all the epicness" skrev min son på fejan idag. Det instämmer jag i till fullo.

onsdag 5 oktober 2011

Slipa knivarna, Alexandra!


I rättvisans namn ska jag nu berätta att Knivakademien, som jag skrivit om tidigare, nu faktiskt valt in en kvinnlig hedersmedlem: Alexandra Zazzi. Eller, förlåt, vad sa jag nu? Rättvisa? Hänger inte det ihop med jämlikhet? Knivakademin har nu tolv hedersmedlemmar, de ska bli arton. En är kvinna. Jaja, de gör som de vill. Själv har jag sex anställda. En är man.

tisdag 4 oktober 2011

För mycket?


Kan det bli för mycket retro? Kan det bli för färgglatt i allmänhet, och turkost i synnerhet? Kan det bli för amerikanskt för den här bloggerskan? Det skulle man inte kunna tro, med tanke på vad många av mina inlägg handlar om. Men den här bilden skulle kunna vara bevis på motsatsen.
För så här vill jag faktiskt inte ha det hemma. Men bilden kommer från ett av hemmen i Fastighetsbyråns tävling "Sveriges charmigaste hem". Och charm, det kan det aldrig bli för mycket av.