tisdag 26 juli 2011

Tuggade mästerverk


Färg som lyser upp vardagen, det är en av my favourite things, för att citera en annan av mina favourite things: filmen The Sound of Music. Men tuggummi, på gatan, gillar jag det? Ja, tydligen. Konstnären Ben Wilson är mannen bakom verken. Han skapar de här mästerverken i miniatyr av utspottade tuggummin på gator och trottoarer. Vill ni se mer, och hur han gör, gå in här.


Jag har slarvat och inte lagt på minnet varifrån jag fått bilderna. Sorry.

måndag 25 juli 2011

The Miller House


Herman Miller är ett amerikanskt möbelföretag som står bakom flera moderna designklassiker av formgivare som Isamu Noguchi, Charles och Ray Eames samt Alexander Girard. Företaget, som grundades 1923, hamnar ofta på toppplacering när Fortune Magazine utser de mest beundrade företagen i världen. Bilderna här är från The Miller House, som nyligen öppnade för allmänheten i Columbus, Indiana.
Huset byggdes 1953. Arkitekt var Eero Saarinen, inredare Alexander Girard. Även Charles och Ray Eames var involverade i projektet.
Den nedsänkta soffan får mig att vilja gräva en grop i vardagsrummet och ta tillbaka den vita soffan (ja, det är sant, den är borta nu).


Bilderna är skärmdumpade från www.hermanmiller.com

söndag 24 juli 2011

Ny tidning!


Jag lyckades vara en av de första som "gillade" Hus&Hem:s nya tidning RetroFacebook, och fick första numret gratis hem i brevlådan. Ser nu fram emot nästa nummer, men det är helt ok om det dröjer, eftersom jag fortfarande läser detta, om och om igen, från pärm till pärm. Jättebra tidning alltså, med mycket retrofakta och inspiration. Så här presenterar man tidningen: "Älskar du Sten Lindbergs serviser, fladdermusstolar, String-hyllor och poppiga plåtbrickor från 60-talet? Då har vi gjort Hus & Hem Retro just för dig!" Och de har de verkligen - gjort en tidning just för MIG. Gillar särskilt artikeln "Nostalgichock!" - ett recyclat hemma-hos från Benny och Anni-Frid samt Björn och Agnetha. Ja, Abba, alltså. Retro på Facebook hittar du här.


Hemma i köket med Björn och Agnetha, tidigt 70-tal.


lördag 23 juli 2011

Osalig lördag


Vet ni att det finns faktiskt EN tråkig sak med att ha en alldeles egen, alldeles underbar sommarstuga. Det är att det inte är sommar ALLTID. Jag har en vecka kvar på semestern och vankar omkring här som en osalig ande. Ska jag: virka, lyssna på en sommarpratare, klippa gräset, måla tånaglarna, cykla och köpa glass, ta en kaffe till, lösa korsord, se Dirty Dancing, piffa i gäststugan, klä om kökssoffan, ut och springa, baka citronkaka, plocka hallon, ja, och så vidare. Vad har jag inte hunnit fått nog av? Osalig, var ordet.
En sak jag definitivt fått nog av är ondskan i världen. Så jag tror jag börjar med att sätta mig ner och tända ett ljus för våra vänner i Norge.

På bilden norska Arbeiderpartiets logga.