tisdag 21 juni 2011

Beundrar Google


Den som har jobbet att skapa de här på Google varje dag är inte bara väldigt duktig, utan har även världens roligaste jobb. Ibland får man lyfta fram jättar som redan syns mer än de någonsin behöver - för även de kan hitta riktigt rätt ibland.

fredag 17 juni 2011

Kreativt på ManhattanPrecis som många andra med kreativa yrken drömmer jag om den perfekta arbetsplatsen som är en reflektion av exakt allt jag vill uttrycka. En plats där jag ska skapa mästerverk i alla möjliga konstformer som jag egentligen har stor talang för. (Den har bara inte tagit sig uttryck än, eftersom jag inte har den perfekta arbetsplatsen.) Men nu är jag ingen ensamvarg just när det gäller jobb, så min arbetsplats kommer alltid att vara en kompromiss, stil och inredningsmässigt, eftersom människorna jag delar den med är viktigast. Här är några bilder från designern Todd Oldhams arbetsplats på nedre Manhattan. Gillar färgerna, röran, mattorna och alla skumma prylar man upptäcker efterhand i bilderna.
Bilder från artikel i New York Magazine.

torsdag 16 juni 2011

Inspiration via länk


DesignBoost är, bland annat, ruggigt inspirerande föredrag, i rasande fart, från några av världens främsta inom design. Jag var där senast på Telefonplan i februari - helt knockad blev jag bland annat av Jaime Hayon och Snöhetta. Nu undrar ni kanske varför jag inte hänger på låset till DesignBoost i New York, som drar igång idag. Det gör jag också. Men tack och lov visas föredragen live via den här länken.
I morgon torsdag, mellan kl.10 och 17. Missa inte det. 

onsdag 15 juni 2011

Posters för slott och koja


Jag nämnde ju att jag var på premiärvisning av Jack&Wolfs grafiska posters för ett tag sen. De här två är mina favoriter. Till vänster helt retrorätt för radhuset, till höger the perfect surfvåg för stugis. Och som alltid inspireras jag av människor som satsar på det de tror på och brinner för. Heja Jack&Wolf!


tisdag 14 juni 2011

Ok Obama, jag är på.


Jag var i New York tidigare i vår, bara ett par dagar efter att Bin Laden skjutits. Dagen efter att vi kom till Manhattan kom president Obama dit för att besöka Ground Zero. På tv jublade glada amerikaner. En fb- vän som arbetar som lärare i USA berättade stolt att hon sett sina studenter på tv, firandes på Times Square. Vi låg på hotellrummet, Anna och jag, och tittade på det där. Och så här är det: jag är djupt fascinerad av USA. Landet är en av mina verkliga passioner, jämte mina trådar, min familj och min stuga. Jag tillåter mig att omge mig med symboler och bilder som visar min känsla av tillhörighet med USA trots att det ibland missuppfattas. (Man behöver t ex inte vara för dödsstraff för att gilla USA.) Men mitt flaggviftande avtar med avståndet. Där, på plats, den där dagen, stod den amerikanska flaggan för mer än ett land med en fascinerande historia och en grundinställning till livet som inspirerar mig. En hel del av vad som händer i USA, och ute i världen där USA finns idag, är verkligen ingenting att jubla åt. Så det var ett enkelt beslut att göra dagen för Obamas besök till vår outlet-dag. Vi lämnade Manhattan tidigt på morgonen och spenderade sedan elva timmar i den artificiella amerikanska småstaden som är Woodbury Common Premium Outlet (för övrigt bästa receptet mot jetlag jag någonsin testat).
Den där dagen var enligt många den riktiga kickoffen för Obamas återvalskampanj. I morse såg jag de republikanska kandidaterna på tv och kände att det var dags för mig att ansluta mig till Obamas kampanj, trots allt. Så jag vill gärna veta om någon vet var jag kan köpa kuddarna med Obamatryck från Shine Shine i Sverige. Men. Man firar inte när någon dör. Det gör man bara inte. Oavsett vem.

fredag 10 juni 2011

Ny lampa från Muuto


Studio - av Thomas Bernstrand. Kanske har den bara hamnat i fel miljö, men jag tycker den är lite klunsig, vad tycker ni? Det är en tolkning av den klassiska industrilampan och jag blir nyfiken på att se den i en sådan, ruffigare miljö. Hm. Är ju annars stor vän av Muuto.

onsdag 1 juni 2011

Nytt i färg


Ett sånt här fint bord stod jag och hängde vid i förra veckan, på vernissage för Jack&Wolfs grafiska posters. Riktigt coola bord från Minus tio, som kommer med ännu fler nyheter nu i juni - kolla fina soffbordet Ruth nedan, i klarlackad ek, svartbetsad ek och klarlackad björk. Fint materialmöte med hyllplan i mässing, vitt eller rött. Pelarbordet ovan heter Cosmos X. Längst ned tidningsställen City Sunday och In the Neighbourhood i nya färger. Gillar!