tisdag 19 april 2011

Stickat är finast!

Min man är ingen vän av stora mjölkiga kaffelattes men idag kunde han inte hålla händerna borta från min. Vi har tömt förråden och sålt på Bakluckeloppis halva dagen. Härligt väder med solsken men riktigt varmt blir det ju ändå inte. Men vantarna har vi faktiskt stuvat undan för länge sen härnere, och frusna händer värms då gärna med en kopp kaffe. Att termomuggarna Nordic Wool från Menu håller värmen ser man ju på långt håll. 

söndag 17 april 2011

Gott i svart


Lisa Hilland har fått mycket, välförtjänt, uppmärksamhet för sin möbelkollektion My Granddaughter's Cabinet. Av en händelse surfade jag idag på hennes alster för Design House Stockholm. Jag samlar på svarta snacksskålar; de får ha vilken form som helst, vara i vilken stil som helst. Tillsammans funkar de!
Den här, Trinity, skulle kunna bli kungen i mina svarta skålars rike.

tisdag 12 april 2011

Det blev klart!


Det har varit så otroligt inspirerande att jobba med professionella inredare när vi gjort om på kontoret att jag verkligen önskar att jag hade råd att göra detsamma där hemma. Vet ni varför? Det beror inte främst på att jag inte själv har förmågan att komma på idéer, hitta färgskalor, roliga lösningar. Nej, det handlar om att få något ATT BLI KLART. Jag förringar inte det minsta inredarnas kunskaper inom sitt område, och jag har fått massor av idéer jag aldrig hade kommit på själv. Men. Det jag aldrig någonsin lyckats med själv när det gäller inredning är just: att få något ATT BLI KLART. Här är några bilder på hur kontoret blev till slut. Nu sitter vi närmare varandra, och har fått två arbetsplatser till som vi hoppas snart fylls av nya härliga kollegor. Belysning är a och o i inredning hör man ofta, och det stämmer verkligen. Efter några veckor med Muutos fina glödisar i taket har vi bestämt oss för att komplettera med de här skrivbordslamporna från Granit. Blir hur fint som helst. Och soffgruppen, vår "mysan", trodde vi aldrig vi skulle få plats med....