onsdag 23 mars 2011

Det är vår och jag blir lite galen


Idag har jag suttit ute, på en bänk mot en vägg i söder, druckit kaffe och låtit solen värma mitt flinande ansikte. Vi bara log, mina väninnor och jag. Hela lunchen igenom. Flinade, log, skrattade dumt åt allt. En ful hund! Hahahaha! Du tappade dina solglasögon! Hysteriskt roligt! Blomman i cappuccinon ser ut som en rumpa!! Vi skrattar ihjääääl oss!!! Med hoppsasteg tog vi oss till slut tillbaka till våra respektive arbetsplatser.
Ja, äntligen har våren smugit sig på mig men hur mycket jag än älskar den, hur mycket jag än gläds åt att det äntligen är varmt och snart blir sommar så blir jag också lite galen på våren. Så är det bara. Har börjat vänja mig. Den senaste veckan har jag försovit mig, tagit fel på dagar, åkt fel tåg och hamnat på en bar i Eslöv (ok tåget gick inte ända in i baren men vad gör man i Eslöv en fredagkväll?). Jag har blandat ihop det mesta och glömt - ja jag vet ju inte vad det är jag glömt men jag går omkring med en ständigt känsla av att det är något jag missat.
Idag fick jag lust att kolla lite mysiga uteplatser på Sunset och då kom jag på att jag har en blogg! Här kan jag ju samla de här bilderna jag just plockat ut! Herregud. Ni får helt enkelt ha lite tålamod med mig under de kommande månaderna...


onsdag 16 mars 2011

Pack up your troubles...


Nu blir jag glad! Gustavsberg kommer ut med fler burkar efter Berså. Efter en särdeles stökig dag tror jag att jag slår till. I de 5 burkarna ska jag stoppa:

1. Småsaker jag egentligen inte behöver hetsa upp mig över.
2. Ynkliga människor som ljuger för att rädda sitt eget skinn.
3. Min egen överdrivna lojalitetskänsla mot allt och alla.
4. Dåliga samveten.
5. Vintern.

Och så ett litet korklock på, upp med burkarna i Stringhyllan och så går vi vidare.

måndag 14 mars 2011

Filmaffischer från favoriten


Vilken kul idé, så inspirerande, och vad jag gillar de här alternativa filmaffischerna från MonsterGallery!
Monster Gallery är en kille, en konstnär, i Singapore som heter Joseph som jag hittat via Etsy och vars blogg jag nu följer. Jag gillar allt han gör! Ibland måste jag bara låta mig slås av hur fantastiskt nätet är! Jamen det ÄR ju det. Kanske är det för att jag inte levt hela mitt liv med det som jag inte tar det för givet - det är jag i så fall oändligt tacksam för. Tänk! Ibland är jag så cynisk och ironisk att jag blir trött på mig själv. Därför älskar jag att knockas av något på riktigt. Att inte ha en syrlig kommentar redo, att få gåshud och tårar i ögonen och sug i magen. Aaah. Too much inspiration. Just det. Det var därför jag startade den här bloggen.


Just nu älskar många att måla visdomsord på väggarna: "Carpe Diem", "This is the first day of the rest of your life", "All you need is love" - ord om kärlek, visdom och allts skönhet. Jag uppskattar, respekterar och gillar allt som är ärligt menat. Så ni som mår bra av att vakna till de här orden på er sovrumsvägg: good for you! (Ni som serietillverkar kuddar och annat skröfs med dessa ord - not quite so good.)
Själv har jag, i stugan, små gulliga tavlor med barnvisor och bibelord på väggarna. Sentimentalt arvegods och gamla loppisfynd som känns rätt där. I radhuset har jag däremot inga ord på väggarna. Men idag hittade jag de här. Av Mike Monteiro.
söndag 13 mars 2011

Veckans soundtrack


Förra söndagen var jag på lovely date med min man, såg GlasvegasVega i Köpenhamn och åt en fantastisk middag på Café Høegs. Jag är nybliven vegetarian och knockades helt av en kikärtsburgare jag inte kunnat föreställa mig i min vildaste fantasi. Det var en underbar kväll, barnen var hemma själva och hade mysigt, att tiden med barnvaktslogistik är över är verkligen skönt.
Den här låten har sen burit mig genom hela veckan, då kontoret varit upp och ner och min vardag varit allmänt besvärligt. I morgon börjar en ny vecka, jag välkomnar den. 

Melodifestivalsummering


Allt man berörs av på riktigt tycker jag är ok att konsumera. Nu pratar jag om det man brukar kalla god smak i relation till det någon bestämt är dålig smak, inget annat. (För det finns ju mycket man berörs av som är direkt olämpligt, för att inte säga olagligt, att ägna sig åt.) Så länge det roat mig har jag följt både Let's Dance och Melodifestivalen men i år var året då jag slutade med det. Det började kännas tomt och uttjatat, så nog för mig. Och så ringer något i mitt huvud. Jag vet inte vem som sagt det till mig, det har jag förmodligen förträngt. Men det träffade en öm punkt: "Stina: skit in, skit ut." Jag jobbar ju med att uttrycka mig på olika sätt och kanske kan det vara klokt att variera sina intryck ibland. Men. Igår såg jag ändå finalen i Melodifestivalen och fick ut följande av det: Danny hade fina moves och Captain-lamporna från By Rydéns var skitsnygga.

Söndagsplaner

Ny dag! Idag ska jag göra allt det där jag struntade i igår. Ikea, Ilva och gymmet. På Ikea ska jag köpa en svart Klippan och på Ilva mattan Worn, båda till kontoret. Jag önskar verkligen att jag hade råd att anlita inredare hemma också. Allt blir liksom gjort, på en gång. Inte som hemma där jag levt i två år med ett fantasibiljardrum i källaren, och där jag tvingats utveckla tunnelsyn för att inte påminnas om väggar som inte är färdigtapetserade...

lördag 12 mars 2011

Sex säsonger av Lost och en varm tjur


Här är en bild jag glömt blogga. Det är tjuren på Wall Street i New York City som på julafton i fjol fick så här fina kläder av virkkonstnären Olek. På frågan om hur lång tid det tog svarade hon: "Six seasons of Lost". Jag gillar att titta på de här bilderna just idag, då jag suttit inne och virkat och maratontittat på Grey's Anatomy större delen av dagen tills jag började känna mig lite tråkigt och tantig. Men inte nu längre! Olek är cool, så då är jag också det.


Kliv bara på, våren


Jag har skrivit om gult och grönt länge nu, inte så mycket här som i jobbet. Men jag har inte riktigt fallit för kombon själv. Tills nu, denna lördag i mars när det äntligen, äntligen finns lite vår i luften här. (Men senast igår snöade det.) Bilden hittade jag på Hemnet. Har man letat ny bostad där några gånger är man fast. Nuförtiden kollar jag priser på grannarnas hus, fantiserar om parallella verkligheter och söker inredningsinspiration. Flytta hoppas jag att jag slipper på länge. En fritextsökning på "retro" gav mig den här hallen, som jag härmed välkomnar våren med.

Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

fredag 11 mars 2011

Fredagsröra


Har ni en bra fredag därute? Jag sitter i mitt nyinredda kontor (snart klart, ska plåta i helgen, ni får se mer då) och förundras över regn, snö, hagel och solsken utanför fönstret. Och skriver en artikel om badrumstrender och hittade den här bilden som jag bara måste dela med mig av. Den kommer från AquaRoyal. Lika galen men lite mer inspirerande blandning än väderleken just nu tycker jag.

Hej på dig du


När man har allergiker i familjen, och därför inte kan ha några husdjur, blir det lätt att man "besjälar" allt som det minsta lilla liknar ett gulligt litet pälsdjur. Hela familjen hälsade idag jublande denna lilla filur välkommen hem till oss. Säg hej till Rudie - ur Ludvig Löfgrens serie My Wild Life från Kosta Boda.

torsdag 10 mars 2011

Stockholm utan mig i helgen

Lite tråkigt är det ju med allt kul som händer i Stockholm. Och lite tråkigt att alla mässor buntar ihop sig under några månader i början av året. Den här helgen hade jag gärna åkt till Stockholm igen, för att gå på Retromässan i Münchenbryggeriet. Men den snygga affischen kan jag kanske få tag på....

onsdag 9 mars 2011

Kolla pixelväggen!

Det är mycket nu. Omgörningen av kontoret är i full gång, och jag vikarierar som redaktör för Metro Bostad några veckor. Men här får ni en liten sneak peak på hur det går. Visst blir det fint?

Steg ett - dubbelhäftande tejp. 

A4-ark i ca 10 olika kulörer placeras överlappande så att det blir kvadrater = pixlar.

Vi ville ha lite fler mörka kulörer längst ned, så att väggen "ljusnar" upp mot taket. 

Nicklas och Magnus gjorde väggen tillsammans på fri hand, mönstret är alltså inte bestämt i förväg, och pixlarna följer inget fast mönster. 

Att räkna ut hur många ark som behövdes, och hur många av varje färg, var inte det lättaste. I morgon köper vi några till.

Jag har inte ens hunnit lägga över mina egna bilder i datorn, så de här har jag lånat av RumRum, som är våra duktiga inredare Magnus och Nicklas - heja er!

söndag 6 mars 2011

Blommor och sneakers - det är vår!


Idag är det vår. Nu vågar jag säga det högt. Igår fylldes bänken längs Domkyrkans södra sida av soltörstande Lundabor. En vän la upp en bild på detta tydligaste av vårtecken i den här stan på Facebook. Därför vet jag. Att det är vår. Själv var jag knappt utanför huset igår. Rensade, röjde och sorterade. Idag har vi bokat plats på Bakluckeloppis, så nu ska strax Lego, gummistövlar, handväskor och klänningar omsättas i nya blänkande pengar att spendera på vårens härligheter. Till exempel småblommiga klänningar. Och kanske ett par Converse till. I en ny färg. Kanske rent utav gröna... Den här bilden sparade jag för ett tag sen, därför att den redan då gav mig vårkänslor jag aldrig trott jag skulle få kontakt med igen efter denna långa vinter. Bilden kommer från en ny favoritblogg: Mokkasin.

lördag 5 mars 2011

Bakom draperiet


Visst skulle det här draperiet passa perfekt i den här miljön? Mmm, samlar sommarinspiration...


Draperiet, och bilderna, kommer från Åhléns.

Det är verkligen tur att jag inte har nio miljoner

För då hade jag varit tvungen att flytta, och det orkar jag faktiskt inte. Men det här huset... Lite puts på mexiteglet, dämpa träpanelerna och heltäckningsmattorna en aning och sen inte mycket mer. Huset ligger i Bjärred, vilket hade varit jobbigt om jag haft de där nio miljonerna eftersom jag helst inte vill bo där. Så det är ju lika bra att jag slipper. Fastighetsbyrån säljer huset


torsdag 3 mars 2011

Plötsligt, i svartvitt


Ibland överraskar jag mig själv, och det är ju för väl. Annars hade livet varit ganska tråkigt, med mina mått mätt. Färgstarka möbel- och modedesignern Maxjenny Forslund har gjort mönster bland annat för tapeter, i samarbete med Designmäklarna. Och av de bilder jag sett är det bara den här jag sparat. Vilket påminner mig om att allt jag gillar är inte turkost och rosa. Så, nu vet ni också det.
Det är något med kraften i det här mönstret, i det nästan sakrala rummet, som griper tag. Big Bang, heter mönstret.

onsdag 2 mars 2011

T-shirts med evigt liv


Rensade bland barnens kläder häromdagen och hjälp vad svårt det är att slänga vissa saker. Bland annat alla t-shirts som vi köpt på våra olika resor. Och visst, framför allt de vi köpt i USA... Så kom jag att tänka på den här stolen av Maria Wetterberg, som fick priset Green Furniture AwardMöbelmässan. Gamla t-shirts, var och en med sin historia, har "vävts" in i en ram av metallnät. Hm. Jag sparar killarnas t-shirts från The Gap och låter mig inspireras.

tisdag 1 mars 2011

Berså på burk


Här är jag, kvinnan som älskar grönt. Som naturligtvis hurrar över att det tillkommit en fin burk med korklock i Stig Lindbergs serie Berså hos Gustavsberg. Perfekt om man inte vill ha hela serien, men gillar dekoren. Och grönt. Nedan fler Stig Lindberg-nyheter: äggkoppar med dekorerna Salix Röd, Salix Svart och Turtur.Bilder: Gustavsberg.