torsdag 18 november 2010

Ilska och inspirationJag har varit lite arg i flera veckor. En obestämd ilska som legat och retat mig under huden. Nu har jag kommit på vad det är jag är arg på. Eller rättare sagt, VEM, jag är arg på. Och jag vill jättegärna skriva om det här på bloggen. Eftersom jag är så arg. Och detta är min blogg och här skriver jag vad jag vill. Men tanken med bloggen är att jag skriver om vad jag vill som inspirerar mig. Oftast inredning, färg och form. Kan ilska vara inspiration? Ja, det kan det ju faktiskt. Så jag skriver på en stund till så får vi se var jag hamnar. När mina barn var små lyssnade jag mycket på Eminem. Han inspirerar nämligen mig. Jag gillar honom jättemycket. Och jag gillade att dansa till hans plattor med mina blonda små solstrålar. I trånga trean med solgula köket. Det var en härlig tid. Men Eminem, han skriver ju inte så härliga texter. Detta blev ett problem när barnen blev större, och lärde sig engelska. Inte kunde jag försvara hans texter med f-ordet i varje mening. Men jag kunde förklara! Och det utifrån just inspiration. Så här: Det är så här förstår ni små pojkar, att när Eminem blir riktigt ARG så vill han sjunga! Inte slåss! Och han kommer på jättebra melodier! Som vi blir glada av att dansa till! Jag kunde till och med berätta att han gjort en specialskiva till sin lilla dotter, med alla sina låtar - utan f-ordet. Då var Eminem ok igen. Puh. Fast jag minns en gång på McDonalds drive-thru, när vi rullade fram till kassan i vår Renault Scenic med solstrålarna i sina barnstolar för att hämta ut våra Happy Meals, att tjejen i luckan ryggade tillbaka lite och såg väldigt undrande ut när jag tryckte ned rutan och The Real Slim Shady dånade ur högtalarna. Så visst, ilska kan vara inspirerande. Vill ni veta vem jag är arg på? Jag är så J - A arg på KUNGEN! Vi får väl se. Hur inspirerande det kan vara. Eller kanske borde jag bara vända bladet och se framåt.

söndag 14 november 2010

Rita bok i stället!


Senast häromkvällen frågade en av mina äldsta vänner mig: När ska du skriva din bok? Hjälp. Var kommer det ifrån? Gamla drömmar, planer och fantasier när jag var tillräckligt ung för att tro att livet var oändligt och att det fanns plats för allt. Förmodligen.
I stället för att skriva böcker kan man göra fina skrivböcker som andra kan skriva i. Som Emmaklingbell, som säljer de här på Etsy.

onsdag 10 november 2010

Sängens nya kläder?


Just det. Bädda sängen. Varje dag. Så var det. Mycket att göra just nu, och jag somnar på meditationen varje vecka. Den här sängen gör mig sugen på en makeover av den kungliga bädden. (Ja, det är ju min man som känner sig som kung när han får gå och lägga sig i bäddad säng varje kväll. Han är uppvuxen bland hippies. Halmmadrasser, utedass, you name it.) Bäddsetet är nytt från Jonathan Adler och jag gillar det!

tisdag 9 november 2010

Törstig och lite sur


Jag vill dricka saft! Hemlagade fläderblomssaft.... Jag vill vara så där törstig man bara blir av en löprunda på dammig landsväg i 30-gradig sommarvärme. Just nu är jag sur, sur, sur för att det är mörkt när jag kommer hem och för att jag är för RÄDD för att ge mig ut och springa. Jag är sur för lite andra saker också. Så nu stirrar jag på de här färgglada glasen och tillbringarna från Marimekko och tänker bara GLADA tankar. Snart är det jul, då vänder det och blir ljusare igen, sen blir det säkert finfint med lagom mycket fin snö och inte fulsnö som aldrig tar slut som förra året och sen, ja sen är det plötsligt maj och DÅ. Ska jag åka till New York. Och sen är det plötsligt sommar igen med stug- och strandliv och ja - allt kommer att bli så bra och ingen kommer att vara sur. Och jag får springa på fin ljus vit snö, i Central Park och sen på mina dammiga landsvägar i den svenska högsommaren. Det ordnar sig!

Glasserien Sukat Makkaralla - "korviga strumpor"på svenska - av Anu Penttinen för Marimekko.

lördag 6 november 2010

Bara en bild


Bara en fin bild som påminner mig om att hur jag än vänder och vrider på det så är det turkost och rosa jag fastnar för när jag surfar runt bland bilder. 

Och så har jag tre frågor till er, kära läsare:
1. Finns ni? Sedan jag bytte design på bloggen visar nämligen Google Analytics att jag har noll besökare varje dag. Även när jag fått kommentarer på mina inlägg.
2. Vad tycker ni om nya designen på bloggen?
3. Finns det någon där ute som förstår varför Google Analytics inte visar några besökare?

Tackar ödmjukast för eventuella svar från eventuella läsare.

Bild Housedoctor.

tisdag 2 november 2010

Skriva bokDet finns saker som jag alltid dras till när jag är lite shoppingsugen. När jag strosar runt med en obestämbar känsla av att något saknas. Vill bara HA något. Ibland slutar det med en kanelbulle och/eller en stor latte. Men ibland så: in i den ena butiken efter den andra, vill tvunget köpa med mig något hem - men vad? I sådana här situationer brukar det sluta med att jag kommer hem med 1) en svart kofta, 2) en dyr ansiktskräm och 3) några fina skrivböcker. Saker man inte kan få för mycket av, i min lilla värld.
Skrivböckerna för dock med sig ett dåligt samvete. När jag ser dem i affären drabbas jag av akut inspiration och tänker att ju finare bok desto större chans att jag skriver en bestseller. Men sanningen är att jag i princip aldrig skriver något för hand. Jag skriver lika fort på tangentbordet som jag tänker (det är sant, folk stirrar på mig på tåget som om jag vore ett enfant savant när jag sitter och knattrar på datorn) - jag vet knappt skillnaden mellan att tänka och att skriva längre. Men de är ju så FINA de där böckerna. Men så kommer jag hem med dem, och så ligger de där, ofta kvar i påsen, och påminner mig om att jag faktiskt inte alls är någon författare, varken bästsäljande eller något annat.
Var på NK inredning häromveckan och stod och trånade efter en hög fantastiskt fina böcker. De kostade alldeles för mycket och jag insåg att jag fick avstå. Men så plötsligt hörde jag mig själv säga: Man behöver ju inte skriva i dem - de är ju så fina att man kan lägga dem i en fin hög på ett sideboard!
Det kom liksom bara över mig! Så nu är bestsellern glömd, sideboardet ser plötsligt väldigt tomt ut och jag är på skrivbordsjakt igen!
(Tog själv inte ens en bild av böckerna, men det gjorde Linda, kolla här.)

På bilden ovan: Paris och Europa-böcker från Grønlykke.