söndag 11 april 2010

Stickat - och klart

Ojoj, too much inspiration alert! Isabel Berglund har stickat skulpturen “Home with a tree”. Tack för tipset David Report. Det är sånt här som får mig att ifrågasätta hela min tillvaro. Jag började sticka när jag var fem år. Jag är rätt bra på det, och jag är en ganska kreativ person. Men har jag stickat en skulptur med ett jättestort träd? Nej det har jag inte. Har jag stickat någonting, förutom en, kanske två halsdukar, som någon människa frivilligt använt under dessa ganska rejält dryga 30 år av flitigt stickande? Nej det har jag inte. Vad har jag då hållit på med? Jaha, livet. Det där som jämt kommer emellan. Imponerad blir jag i alla fall, som alltid, av människor som har en rätt knäpp idé och som faktiskt också sedan genomför den. Med helt magiskt resultat. Vi andra som alltför lätt blir distraherade av annat tackar. För inspirationen.

lördag 10 april 2010

Paljetter och graffiti

Nu kommer det faktiskt en bild från påskhelgen i Berlin! Och jag undrar när jag ser den: varför hade jag inte en tanke på att KÖPA den här? Jag kunde väl i alla fall kollat priset, storleken. Men jag var alldeles för  upptagen med att kasta mig ner på marken och ta tusen bilder av den fina paljettklänningen där på gatan, med graffitin, ljusslingorna och de flagnande brädorna i bakgrunden. Kontraster är verkligen Berlins överlägset bästa gren. Och det som gör att man gillar Berlin, som min käre make sa så klokt, är att det är en stad som fått på käften hur många gånger som helst men ändå bara fortsätter att leva, på sitt helt egna sätt. Detta är i Prenzlauer Berg, runt Kollwitzplatz. Supermysiga kvarter. Jag som alltid jämför allt med New York fick en känsla av Williamsburg.

Inredningstemat jag glömde berätta om

För ett par veckor sen skrev jag ett par artiklar till ett inredningstema i  gröna Metro ("gröna" eftersom den Metro jag skriver i varje vecka är den röda - Metro Bostad) och det borde jag faktiskt ha skrivit om på bloggen. Huvudartikeln var om rådande retrotrenden och det blev faktiskt jättefint med läckra bilder bland annat från favoriten bland oscarsnomineringarna - A Single Man. En som hade sinnesnärvaro att blogga om artikeln var däremot Eli som har bloggen Femtiotalsjakten och som skrev om tips för hur du gör bästa retrofynden i samma tema. Missade du tidningen kan du läsa inredningstemat här.

fredag 9 april 2010

Gladast

Åh men jag är ju så lättflirtad. Formex presenterar sitt tema HAPPY för nästa mässa och jag blir omedelbart, som på beställning,  just GLAD. Sen är det ju fredag också :)

Hoppas ni är glada även om det är i efterskott

Vet ni vad? Det har varit påsk och jag har glömt att önska er Glad Påsk. Nu får jag i stället hoppas att ni haft en sådan. Bilden på de här äggen tog jag på skärtorsdagen och avsikten var verkligen att det skulle bli en påskhälsning här. Men sen åkte jag till Berlin! Vi får väl se om det kommer några bilder därifrån om en vecka eller två. Jamen, glad påsk på er då :)

torsdag 8 april 2010

Mexiko väntar i Köpenhamn


Fick idag tips om affären Mundos i Köpenhamn, som jag inte tror att jag besökt men det var så längesen jag var över Sundet och shoppade att jag faktiskt inte minns. En knapp timme tar det mig till centrala Köpenhamn. Synd och skam, jag ska genast planera en vårlördag i byen.

onsdag 7 april 2010

Soffan är inte det minsta vit!

Jag våndas över vita soffan hemma som vägrar hålla sig tillräckligt vit. Jag menar, att den är lite solkig här och där känns helt okej, det får man väl ta om man envisas med vitt. Men nu har jag så smått börjat närma mig tanken på att göra något åt saken, och spritt ut små provlappar från Bemz över soffan hur många gånger som helst. Men inget händer. Men så fick jag syn på den här soffan. Lite sådär ser det ut när jag spritt ut alla Bemz-lapparna tillsammans med stickning, filtar och kuddar. Och det ser ju faktiskt riktigt trevligt ut.
Bilden hittade jag på den här bloggen.

lördag 3 april 2010

Det bubblar!

Bild: Sunset
Men det är ju något med den här kombinationen av det rustikt lantliga, och det lite knasigt eleganta. (Kan man säga så? Ok, jag kan.) Lamporna över bordet, det är ju de som gör det. Helknasiga. Mötet med de enkla blommorna och den vitmålade panelen. Lovely. Sparar den här i mappen nya stugstilen.

fredag 2 april 2010

Vanity table


Det är ett evigt klagande på mina tidningar som flödar över åt alla håll och kanter på, och i, soffbordet. Vanity från Linteloo är bordet för mig! Tack för tipset, Formrepubliken.

torsdag 1 april 2010

Nyförälskad i orden

Små collage av Birdie Design
Jag försöker bringa lite ordning bland mina bilder och blir helt på samma gång mörkrädd och gråtglad när jag inser hur många bilder jag tagit som jag aldrig sett. Den här bilden minns jag så väl när jag tog, på en marknad i Solana Beach i januari förra året. Collage med akvarellfärger och ord klippta ur tidningar. Jag jobbar ju med ord hela dagarna, skriver och skriver. Att skriva är som att tänka för mig, jag ser inte orden på samma sätt som jag kanske gjorde en gång. När jag och orden var nyförälskade :) Nu är vi ett troget gammalt par som kan varandra utan och innan. Men när jag ser ord på det här viset känner jag mig lite nykär igen. Och vill hitta på nya saker. Med orden. Ska du inte skriva en bok? Frågar folk mig ibland. Kanske det. Men kanske skulle jag ännu hellre skriva en tavla...