måndag 28 september 2009

Nytt från Muuto


Ojoj de här var fina. Jag ser mina stökiga högar av blanka magasin försvinna och bli miljövänliga, mjuka små saker. I korgarna från Muuto, som är tillverkade av PET-flaskor och designade av Mika Tolvanen.

lördag 26 september 2009

Mönster ja, Missoni!Tänkte på det, att jag kände mig lite trött på Marimekko. Egentligen är det nog bara Unikkoblomman jag fått nog av, även om den fortfarande kan göra mig glad, i vissa sammanhang. Men jag gillar ju färg och mönster. Vad gillar jag då? Jo, jag gillar till exempel Missoni. Även om den här kollektionen, Aeonium, förmodligen aldrig kommer att synas hemma hos mig. För precis som den här toppen har jag en känsla av att de ligger lite grand utanför min budget...

Bilder: skärmdumpar från www.missonihome.it

torsdag 24 september 2009

Uggla uggla på spegeln där


Jomen, det är en liten oumbärlig fickspegel. Eventuellt är jag klar med ugglorna nu. Vi får väl se. Om ni undrar varför det blev så många inlägg, beror det på att även om blogger nu låter mig lägga upp bilder så funkar det inte med mer än en i taget.

Ugglan som är ett halsband


Ugglan som säger välkommen


Stryk-på-ugglorna


Kuddugglan


Det kommer mera....


Fortsättning följer här äntligen på ugglejakten på Etsy . Detta är min favorit, en sparbössa i fina fina färgen.

Titta - en bild!


Ok, jag bytte till den nya redigeraren och plötsligt fick jag upp en bild. Långt ifrån alla jag försökt funkar, men ändå! Kanske finns det en framtid för bloggen i alla fall. Detta är coasters med väldigt söt uggla, eller hur?

lördag 19 september 2009

Hjälp!

Vilken bloggabstinens! Och vet ni varför? Jo, jag kan inte lägga upp bilder på bloggen. Är det någon som stött på det här problemet:

Det uppstod fel vid filöverföringen.
Följande bilder överfördes inte:
5_6.jpg : Den här bilden kunde inte överföras på grund av ett internt fel.

Alla tips och råd emottages tacksamt.

onsdag 16 september 2009

Ugglor från Etsy


Jag har samlat ugglor för en artikel ett tag, nu var jag inne på AlltidInredning och här efterlystes det ugglor. Var jagar man ugglor tror ni? Jo - Etsy såklart. Ett antal timmar senare kommer här en liten samling. The owls are not what they seem, not at all... Vet ni hur många träffar man får på "owl" på Etsy? 913. Jag har inte tittat på alla, lovar. Men ganska många. Här kommer en första omgång. To be continued...
Uppifrån till vänster: stickad uggla, filtbollsugglor, kylskåpsmagnetugglor, börsugglor.

tisdag 15 september 2009

Stringhyllan i nya färger


Stoppa färgpressarna - Stringhyllan har fått nya färger! Jag vet knappt vart jag ska ta vägen så fina de är. Rosa, turkos och gul, och så den "gamla" röda. De ser ut att vara doppade i glass! Gillar verkligen stylingen - de små hyllorna dignar nästan under alla prylarna. Jag trodde jag skulle vara konservativ här, har ett antal klassiska stringhyllor hemma. Men en liten sån där pastellfärgad i stugan...

Samtidigt, i ett Designgalleri långt borta


Stressig tisdag som vanligt. En fin bild kom i ett mail. I inbjudan från Designgalleriet i Stockholm står det:

"Vi fotograferar mer än någonsin med våra mobiltelefoner och digitalkameror, och behovet att ha våra bilder omkring oss ökar. I en utställning visar Designgalleriet och ExtraFilm hur man kan arbeta med foton, produkter och design på ett integrerat sätt. Kom, ta en bild och hämta ditt specialerbjudande på plats."

Verkar kul. Synd att man inte är i Stockholm just då. Ibland är det liiiite tröttsamt med allt som händer någon annanstans än just där jag är. Å andra sidan är jag rätt säker på att det händer massor med saker i Malmö som jag inte har någon aning om. Eller?

(Utställningen heter Photos & Design och pågår 15 - 20 september. På Odengatan. I Stockholm. Om det nu är så att någon har vägarna förbi där.)

söndag 13 september 2009

Oj fina lampor

Sprang förbi ett skyltfönster med de här lamporna härom lunchen. Ingen kamera, ens en telefon med men nu hittade jag dem på nätet. De kommer från danska Oioi och är formgivna av Niels Bak Rasmussen och de är inte bara fina utan även finurliga: skärmen hängs direkt på glödlampan.
Pressbild Oioi.

fredag 11 september 2009

Fina fredagsskivan


Jag undrar om jag inte ska köpa några såna här ramar för LP-skivor ändå. Såg dem på DesignTorget för ett tag sen och de görs av företaget ArtVinyl. Det finns ju så många fina skivfodral. Jag hävdade länge att cd-skivan var en tillfällig fluga (och nu ser det väl nästan ut som att jag får rätt, beroende på hur man ser på livslängden hos en fluga) och köpte LP-skivor tills de inte längre fanns att uppbringa. Fredagsskivan är Edie Brickell & The New Bohemians: Shooting Rubber Bands at the Stars från 1988 och den finns någonstans, i en låda i min källare. Den skulle göra sig bättre på väggen i mitt vardagsrum.

torsdag 10 september 2009

Jo, så här var detJag skulle ju återkomma till mitt första möte med bloggen More Ways To Waste Time. Men så här är det: jag kommer inte riktigt ihåg hur det var! Men. Följande vet jag: ett svenskt hem som visades på bloggen snappades upp av någon på jobbet, och detta ledde till ett hemma-hos-rep i Metro Bostad. Och nu ska vi säga tack och hej då till MWTWT genom att njuta av de här bilderna.
Foto: Caroline Tengen


onsdag 9 september 2009

Heja TimellVet ni vad som är riktigt inspirerande? Jo, det är ju riktigt bra idéer. För tio år sedan tänkte Äntligen Hemma (eller Bullen-Martin som jag fortfarande kallar honom) Martin Timell: att det här tv-programmet jag står här och gör år ut och år in, skulle inte det kunna bli något annat? En mässa till exempel?
Jo det skulle det och det ska det. I april nästa år blir det Äntligen Hemma - mässa i Kista. Jag tänker mig att det kan bli ett lite roligare, och lite mer inspirerande, alternativ till Hem & Villa. Tydligen har TV4 tidigare gjort mässa av När&Fjärran och som tv-fantast (nuförtiden låter det nästan lite retro) spinner jag ju genast vidare på detta. Hur skulle en Californication-mässa se ut t ex?
Weeds? Nip/Tuck? Entourage? Går igenom favoriterna i huvudet och det ser riktigt spännande ut faktiskt. Lite för spännande?
Men Bullen då? Med workshop i att skriva manus till brevfilmer? Martin, kan det va nåt? Kan vi få Cissi att lämna skrivbordet på filminstitutet tror du?

Marimekko på kul


Böcker, stringhyllor, färger och stilkrockar. Och så en liten ful hund. Man kan inte annat än gilla :) Annars har jag varit lite mätt på Marimekko, men här gör de en kul grej. Som funkar!
Pressbild Marimekko, ur höstens kollektion.

tisdag 8 september 2009

Höstfärger från Beckers


Som alldeles nybliven ut ur garderoben kommen färgälskare föll jag ju idag pladask för Beckers nya höstkollektion. Influenserna som styrt spänner över ett brett spektra - från jordnära och naturligt till nyrikt och dekadent. Fint med färg är det i alla fall.
lördag 5 september 2009

No More Ways To Waste Time :(

Riktigt ledsen blev jag häromdagen då jag upptäckte att den blogg som fick mig att förstå poängen med bloggar lagts ner. Jag ska snart berätta om hur jag kom i kontakt med More Ways To Waste Time första gången, men tillsvidare - har ni inte hittat den här bloggen förut så är det faktiskt inte för sent. Sista uppdateringen gjordes den 8 augusti, men bloggen i sin helhet med massor av inspiration ligger kvar. Thanks Leah!

fredag 4 september 2009

Fredag med Jonna Lee


Idag är det fredag och jag tycker att alla ska komma i fredagsmysform tillsammans med Jonna Lee. Inte bara för att hon har fina gula strumpbyxor och ett skivomslag som tilltalar mig utan för att det är just fredagsmysig musik. Funkar även utmärkt att skriva till. Jag nästan längtar efter höstrusk när jag tänker på att få tända några ljus och krypa upp i soffan, virka och lyssna på Lake Chermain. Lyssna gärna också på den oemotståndliga versionen av annars ganska störiga låten Human av The Killers, på Jonnas platta My High.

Där ser man. Idag blev det musik som inspirerade. Jag vet att jag skriver mest om inredning, men musiken är my first love när det gäller inspiration och ärligt talat - hur kul är det hemma utan musik, hur fint man än har det?

onsdag 2 september 2009

Finn Juhls hus i Klampenborg


Var på Moderådets trendföreläsning på Formexmässan i förra veckan. Alltid lika roligt - berättar mer en annan gång. Men en kul detalj var något som fladdrade förbi i ett bildspel: Finn Juhls hus i Klampenborg. Så nära, och jag hade ingen aning. Älskar den här stilen. Design och arkitektur långt innan homestylingen och makeovern tog över för att göra alla hem till interiörer ur en möbelkatalog.
Det här är ett hem som lever (även om det är ett museum).
Bilderna är skärmdumpar från www.finnjuhl.com