söndag 17 maj 2009

Kloka fåglar


Söndagskväll, söndagsjobb, söndagsångest. Kollar lite på Etsy. Hittar fåglar som säger snälla kloka saker. Tack tack Baumkat.

fredag 15 maj 2009

En ny stil
Europamöbler, eller EM som de heter idag, är väl inte direkt kända för banbrytande design, men nu tänker de ändra på det. Ett samarbete har inletts med Oscar Magnuson, enligt ett pressmeddelande hittills mest känd för sin glasögondesign (jag har inte järnkoll på den marknaden, särskilt inte efter laseroperationen).
Men. Vad ville jag ha sagt med detta? Jo. Jag gillar verkligen den här serien soffor, fåtöljer och pallar av unge herr Magnuson (han är lite kunglig, tyckte det passade att säga så) skarpt. De knyter an till en stil jag just nu dras till men inte riktigt definierat. Men det har något med Venice Beach, ormbunkar och en nonchalant, lite dammig elegans att göra. Hm. Bilden ovan är en av flera i min mapp kring denna spaning och jag hittade den på LivingEtc.

Oh ljuva helg


I morgon tar jag tåget till Köpenhamn. Kliver av på Nørreport, tar en pølse i handen. Räknar med att vara på hotellet vid 13. Går direkt in på spaet. Sedan sova en stund på rummet. Roomservice. Melodifestivalen i de underbara sofforna i lobbybaren. Sen sova. Sova. Sova. Jag tror inte att det är sant - jag ska inte jobba på säkert tjugofyra timmar!

onsdag 13 maj 2009

Fnissar åt dockor


Famous last words... Jo, jag skulle blogga vidare om Wendy's lägenhet i Lipstick Jungle i söndags lovade jag. Eller, jag sa ju som det var, att jag skulle göra det när jag jobbat klart. Det tråkiga, och dessvärre helt sanna, är att jag fortfarande inte jobbat klart. Grrr. Just nu jobbar jag lite dubbelt av olika anledningar, men det är tack och lov övergående. SNART ska jag blogga. Om Wendy och allt annat som faller mig in. Och i helgen ska jag till Köpenhamn och bo på hotell och skolka från allt vad arbete heter. I jakt på tips gick jag in på www.aok.dk Och hittade den här bilden som trots stress, möten och deadlines hållit mig hälsosamt fnissig hela dagen. Nu vill jag gärna utfärda en varning för extremt internt skämt. Men så här är det.
När jag var liten hade jag en pojkdocka som hette Svante. Så fick jag en ny lillebror. Som skulle heta Svante, meddelades av mina föräldrar. VA!? Men Svante då!? Alltså dockan, påpekade ju jag. -Han kan ju få heta Dock-Svante! Menade mina föräldrar. VA!? Tyckte jag. Och bestämde att den där lillebroren kunde vi gott kalla Människo-Svante.
Dockan främst på bilden ÄR Dock-Svante. Exakt samma docka. Och jag undrar: har han hamnat i dåligt sällskap? Blivit något slags gängledare för halvkriminella dockor i den danska huvudstaden?
Men nej, så slår det mig. Bilden föreställer naturligtvis bandet Dock-Damn!

Nu ska jag, gissa vad. Jo, jobba.
Men. Fnissar gör jag ändå.

Kuslig dockkoppling finns. Kolla videon här.

söndag 10 maj 2009

Vad Wendy Healy hade på väggenSitter i solen med datorn och envisas med att det går hur bra som helst. (Skriver man i 14 punkter fetstil ser man faktiskt riktigt bra på skärmen.) Måste söndagsjobba. Som vanligt.
Men först måste jag bara dela med mig av följande: detta är filmaffischen som Wendy Healy (Brooke Shields) har på väggen i sin stökiga, brokiga lägenhet i Lipstick Jungle.

Blev lite inspirerad av Carrie's room, mer från Wendy's lägenhet utlovas. Om jag bara blir klar med jobbet någon gång ska jag belöna mig med lite mer bloggande i kväll.

Filmen?
Det är My Man Godfrey med William Powell och Carole Lombard anno 1936.

onsdag 6 maj 2009

Carrie's room

Har ni tänkt på att i Rexonareklamen som går på tv just nu, bor tjejen i ett rum som i alla fall vid en hastig anblick ser ut som Carrie's rum i Sex&TheCity?
Jag har nog en känsla av att ni inte har det. Och jag vet inte om det faktum att jag lagt märke till detta är ett tecken på att jag jobbar för mycket, eller att jag ser för mycket på tv.
För ett tag sen gjorde en plocksida med prylar från Carrie's rum. Den dagen trivdes jag lite extra bra med mitt jobb :) Här är grejerna. Kudde Ilva, lampa Ellos, vas Lagerhaus, bäddset Marimekko (Carrie har gardiner i det här tyget!) och tidningsställ från Åhléns. Fåtöljen såldes på Lauritz.com

tisdag 5 maj 2009

Bara en bildBakgrund på mitt skrivbord just nu. Tråddraperiet i köksdörren i stugan. Bakom trådarna - solen.

lördag 2 maj 2009

Man har väl ett samvete


Det må vara hur miljövänligt det vill, jag har alltid föredragit att lägga matvarorna i fickor och handväska framför att byta plastpåsen mot en ful tygkasse. 
Men den här bara måste jag ha. Tack för tipset http://morewaystowastetime.blogspot.com.
Vi är på så helt rätt spår just nu. ROT-avdrag - bygga ut stugan. Sänkt ränta - ringa banken, bygga en friggebod också.
Köpa mera saker? Naturligtvis. Man vill ju dra sitt stå till stacken.


fredag 1 maj 2009

Vår på VenIdag har jag cyklat runt Ven! Det går knappt att beskriva en sådan perfekt vår/försommardag med nyutslagna rapsfält, lika knallgula hyrcyklar, glass, kaffe och trevligt sällskap. 
På jobbet behöver vi titt som tätt "en bild på Skåne, ja ett rapsfält eller nåt". Nu behöver vi aldrig mer sakna det. Om någon skulle behöva en bild från Tycho Brahe-museet går det också att ordna.